Denizlilik sertifika programına yoğun ilgi. Bu eğitim programı ile amatör denizci yetişecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen bir proje kapsamında 1 milyon amatör denizci yetiştirilmesi için bir sertifika eğitim programı açıldı. Denizcilik belgesi eğitimine yoğun bir ilgi bulunuyor.

Bir saatlik eğitim sonrası adaylar sınava katılıyorlar ve bu sınavdan en az 60 ve üzeri alanlar başarılı sayılıyor. "Hedef 1 Milyon Amatör Denizci" projesi adaylar tarafından yoğun ilgi gösterildi. İstanbul Liman işletmeleri müdürlüğü tarafından İstanbul Üniversitesi ile birlikte yapılan eğitimlerde denizciliğe ilginin artması sağlanacak.

KAYITLAR ŞİMDİDEN DOLDU!

Başvuru yoğunluğu nedeniyle Nisan ayına kadar kayıtlar dolduğu açıklandı. İstanbul Liman İşletmeleri Sınav koordinatörü Rıdvan Şahiner amatör denizci eğitimi ve belgelendirme sınavına başvurularda istenilen şartları açıkladı. Buna göre adayların başvurularda istenilen şartlarda en az 18 yaşını tamamlamış olmaları yeterli olacak Ayrıca gemi adamı ve sürücü belgesi için sağlık belgesi istenilecek. Pratik eğitimler sonunda sınavda en az 60 ve üzeri puan gerekecek. Adaylar 24 metre kadar tekne kullanabilir durumda olacaklar.

Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarından takip edebilir ve mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA