Kamuda görev yapan öğretmenlere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ders ücreti verilmekte olup bu ücretler 6 ayda bir memurlara yapılan zam oranları kapsamında değişmektedir. Buna göre 2019 ve 2020 eğitim yılında öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücretleri, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olmalarına ayrıca da hafta sonu ya da hafta içi eğitim verdikleri kuruma göre değişmektedir. Öğretmenlere ilgili yıl için ödenecek olan ek ders ücreti ise 16,33 TL’den 40724 TL’ye kadar değişmektedir. Merak edilen konulardan biri de ücretli olarak görev yapan öğretmenlerin de bu haktan yararlanıp yararlanamayacağıdır.

Ücretli Öğretmenlerin Ek Ders Ücret Durumu

Ücretli öğretmenlerin maaşı girdikleri ders saatine göre değişir. Bir ücretli öğretmen ayda ortalama 120 ders saati derse girmekle birlikte ücretli öğretmenler tatillerde ek ders ücreti alamaz. Ayrıca yarıyıl tatilinde de maaş alamamaktadır. Ayrıca MEB tarafından yayınlanan Ders ve Ek Ders Saatleri kararında öğretmen sayısının yetersiz olduğunda ücretli öğretmenlerin görev yapabileceği yer almaktadır. Fakat kadrolu öğretmenlere ödenen ders dışı hazırlık ve planlama görevi ücreti ücretli öğretmenlere ödenmemektedir.

Ücretli Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Verilebilir

Ücretli öğretmenlerin maaşlarının hesaplanmasında vergi dilimi, evli-bekar olma durumu veya çocuklu-çocuksuz olması özel şartlar etken bir rol oynamakta olup 4 haftayı geçen aylarda ek ücretler de maaşa eklenmektedir. Bu doğrultuda ek ders ücreti 12,80 TL olarak maaşlara yansıtılmaktadır.

Editör: TE Bilisim