Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) ya da İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının p-113 puan türüyle, İstatistik ya da Matematik bölümü mezunlarının p-111 puan türüyle başvuru yapabildiği SGK denetmen yardımcılığı için şu ana kadar en düşük 75 puanla alım yapılmıştır. Günümüz puanları hakkında bir değerlendirme yapılacak olursa en azından 80 puan alınması gerektiğini ifade etmek yanlış olmayacaktır.

KPSS sonrasında adaylar sözlü sınav için Ankara'ya davet edilmekte ve çeşitli mevzuatlarla ilgili soruları yanıtlamakla yükümlü tutulmaktadır. Mülakat sürecinde adaylar hukuk, maliye, muhasebe, iktisat, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 4587 sayılı İş Kanunu, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ve Sosyal Güvenlik Denetmenleri'nin hak, sorumluluk ve yetkilerini sıralayan çeşitli yönetmeliklerdeki bilgisi itibariyle sınanmaktadır.

SGK Denetmen Yardımcısı Maaşları

Göreve yeni başlayan bir SGK denetmen yardımcısının maaşı 4520 TL olarak belirlenmiştir. 3'üncü yılın sonunda yapılan yeterlilik sınavını başarıyla geçen adaylar maaşında ortalama % 10 civarında bir zam elde eder.