Türkiye'de il ve ilçelerde şubeleri bulunan 30'dan fazla banka bulunuyor. Bu bankaların bir kısmı özel ve bir kısmı ise kamu bankaları olarak finans işlemlerine devam ediyor. Kamu ve özel bankaların personel ihtiyacının giderilmesi için bir çok pozisyonda alımlar yapılıyor. İşin olsa ekibi olarak bankacı alımları aktarmaya devam ediyor. Bununla birlikte alımlarda bankacılık sektörüne yönelik olarak bulunan eğitim programları bulunuyor.

BANKACILIK ÜZERİNE OKULLAR;

Adayların başvuru yapabileceği Yükseköğrenim okullarından herhangi bir ön lisans yada lisans bölümden mezun olanların bankacı olabileceği gibi bankacı olarak mezun olunacak bölümlerin bulunduğu özel üniversiteler ve devlet üniversiteleri vardır. Bunların dışında da bankacılık okulları vardır.

HANGİ EĞİTİMLER VERİLİR?

Bankacılık üzerine eğitim veren okullarının hedefi, bankada ki hedeflerine ulaşmak amacıyla yani yönetici adayları yetiştirmektir. Bankacılık alanında eğitim veren okullara katılan öğrencilere ekonomi, finans, hukuk, muhasebe, kredi bilgisi, risk idaresi ve pazarlama ve satış alanın da kuramsal eğitimlerde verilir. Bu verileri yerinde yapmak hedefi ile de hangi bankaya ait bankacılık okuluna gidildi ise o banka da staj olanağı verilir. Bankacılık okulunda yapılan bu programa katılan kişiler, girişimcilik, inovasyon, analitik düşünme, problem çözme ve stratejik düşünme alanların da bilgi birikimine sahip olurken iyi bir yönetici adayı olmuş olurlar.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim