Türkiye’de devlet kanalıyla vatandaşların iş bulması, mevcut iş ilanlarını takip etmesi adına Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kullanıma sunulmuş durumda. İşveren ve iş arayanlar için ayrı 2 giriş imkânı bulunan sistemde, vatandaşların İŞKUR profil oluşturma işlemlerini yapması gerekir. Profil oluşturulduktan sonra ise mevcut pozisyonlara başvuru yapılarak iş bulma şansı elde edilebilir.

İŞKUR Profil Oluşturma İşlemleri Nasıl Yapılır?

www.iskur.gov.tr giriş işlemleri ardından kişilerin öncelikle üyelik alması gerekir. Eğer e devlet üyeliğiniz varsa, e devlet üyelik bilgileri ile giriş yapılabilir. İŞKUR profil oluşturma e devlet girişi sonrasında hemen yapılmaya başlanabilir. 0

İŞKUR profil bilgileri ile oturum açıldıktan sonra kişilerin özgeçmiş doldurması gerekir. Burada deneyimler, yetenekler gibi tüm alanlar eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Doldurulması gereken temel alanlar ise şöyle; Kişisel Bilgiler, Kişisel Durum, İletişim Bilgileri, Öğrenim Bilgileri, Meslek Bilgileri, İş Tecrübesi, İş Tercihleri, Kişisel Belgeler, Ek Özellikler, Yabancı Dil, Sınav Bilgileri, Referanslar.

İŞKUR’da İş Nasıl Aranır?

Profil oluşturulduktan sonra ise İŞKUR’da iş arama ve bulma aşamalarına geçiş yapabilirsiniz. Mevcut profil bilgileriniz dahilinde sizin için en uygun ilanlara ulaşmak istiyorsanız, Bana Uygun İşler bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Eğer bu bölüm yeterli gelmediyse ya da hiçbir ilana ulaşamadıysanız da İŞKUR İş İlanları bölümünden de mevcut ilanlara göz atabilir, istediğiniz ilana başvuru yapabilirsiniz. Üstelik ilanları favori olarak belirleyebilir, aramalarınızı kayıt ederek kriterlerini de saklayabilirsiniz. Başvuru yaptığınız ilanlar için takip işlemlerini ise İş Başvurularım bölümü üzerinden kolayca yapabilirsiniz

İŞKUR’da diğer hizmetler neler?

İŞKUR çalışanlar için bir dizi hizmet de sunmakta. Bu nedenle işsizlik ödeneği, danışmanlık için başvurular, TYP başvuru işlemleri de yine portal dahilinde yararlanılabilecek hizmetler arasındadır.

İş arama statüsü pasif ne demek?

İŞKUR, kişilerin iş bulmak adına tercih edebileceği bir platformdur. İşi olan, bir iş yerinde çalışıyor olarak görülen kişiler için arama statüsü değiştirilmektedir. İşsiz olmanıza rağmen bu statüde olan ­–işçilerin karşısında, “İş arama statünüz pasif durumdadır. Size uygun iş, kurs ve programlar ile diğer İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak için iş arayan kaydınızı aktife almanız gerekmektedir. İş arama statünüzü iş arayan Özgeçmiş/Kişisel Bilgiler/İş Arama Statüsünden Aktife alabilirsiniz.” Şeklinde bir mesaj yayınlanır. Eğer iş arıyorsanız ve herhangi bir iş yerinde bildiğiniz bir kayıt yoksa konuyla ilgili İŞKUR’a müracaat etmeniz gerekir.