Birçok gencimiz üniversite mezunu oldukları halde herhangi bir işe yerleşememiş ve işsiz bir şekilde kara kara düşünmektedirler. Üniversite mezunu olan kişilerin arasında en çok işsizlik sorunu yaşayan kişiler arasında ise iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olmuş kişiler yer almaktadır. Çünkü bu birimler kendilerine daha çok özel sektörde yer bulmaktadır ve işe alınacak kişilerin ise kendini çok geliştirmiş olması gerekmektedir.

Üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olan kişiler eğitim süreleri boyunca muhasebe ve ekonomi konuları üzerinde yoğun bir eğitim almışlardır. Bu kişiler aldıkları eğitimleri herhangi bir özel şirkette ya da kamu sektöründe kullanamasalar bile kendi ofislerinde bu işleri yapabilmektedirler. Özellikle muhasebe alanında bilgisi ve gerekli izinleri bulunan kişiler evlerinde bile çalışabilme fırsatına sahiptirler.

EVDE MUHASEBE İŞİ YAPMAK

Evde Muhasebe işi Yaparak ek gelir elde etmek istiyorsanız öncelikli olarak muhasebe eğitimi almış ya da bir muhasebe şirketinde bir süre staj yapmanız gerekmektedir. Çünkü muhasebe konularında sürekli matematiksel işlemler yapılmakta ve bu işlemler neticesinde şirketlerin ödemeleri ya da vergileri hesaplanmaktadır. En ufak bir hataya bile tahammül edilemeyen muhasebe sektöründe çalışabilmeniz için oldukça da dikkatli olmanız gerekmektedir. Muhasebe şirketlerinin yoğun bir çalışma temposu olduğundan dolayı birçok şirket kendisine muhasebeci bulamamaktadır ve muhasebeciler de bu duruma son vermek için bilgili kişilere evde yapabilecekleri işler vermektedir. Bu kişiler evlerinde verilen muhasebe işlemlerini gerçekleştirmekte ve buna göre de ek gelir elde etmektedirler. Yapacağınız iş muhasebe ofisleri ya da muhasebe görevlileri tarafından sizlere bildirilmektedir. Ayrıca iş teslimatı sırasında size söylenen tarihe kadar işi yetiştirip teslim etmeniz gerekmektedir. Eğer bu şekilde çalışmaya devam ederseniz ciddi ücretler kazanırsınız.

MUHASEBECİ İŞ İLANLARI:

Ayrıca Muhasebecilik alanında bir ofis veya bir şirkette görev almak istiyorsanız her zaman Muhasebeci olabilirsiniz. Özellikle İŞKUR aracılığı ile her gün kamu ve özele Muhasebeci alım ilanları yayımlanmaktadır. İŞKUR Muhasebeci alım ilanlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

MUHASEBECİ İŞ İLANLARI: esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3734