En Çok Hangi Meslekler Kazandırır

Eskilerin bir lafı vardır “Bu devirde ya topçu olacaksın ya da popçu” alında bu söz hala geçerlidir desek yersiz olmaz. Modern dünya fırsatlarla doludur. Kişilerin sosyal statülerini yükseltmelerine de imkan vermektedir. Yıllar değiştikçe trendler de değişmekte ve birçok meslek dalı popüler hale gelmektedir.

Peki En Çok Hangi Meslekler kazandırır? Bunu sizler için araştırdık. Sonuç ise oldukça şaşırtıcı. Dünyanın en çok kazandıran on mesleğinden sekizi tıp ve cerrahi alanında yer alıyor. İşte en çok kazandıran meslekler-Pazarlama Müdürü Modern şirketlerdeki en kilit pozisyonlardan biri pazarlama müdürüdür. Aynı zamanda dünyada en çok kazandıran meslekler arasında da ilk sıralarda yer alır.

Pazarlama müdürleri herhangi bir firmanın pazarlama stratejilerini uygulamaktan sorumlu olan kişilerdir. Ortalama olarak bir pazarlama müdürü günde en az 100-200 dolar kazanır. -Doğa Bilimleri Yöneticisi Adı bize her ne kadar uzak gelse de böyle bir meslek var ve Dünyanın en çok kazandıran meslekleri arasında yer alıyor. Bu alanda çalışanlar yüksek ücretler alır ve aynı zamanda büyük sorumlulukları vardır. -Bilgisayar ve Bilgi Sistemleri Yöneticisi İyiden iyiye teknolojiye uyum sağladığımız günümüzde Bilgisayar ve Bilgi Sistemleri Yöneticisi en çok gelir kazanan mesleklerden biridir. Modern dünyada uluslar arası firmalar bu kişilere yüksek ücretler öderler. -Avukatlar En çok kazanan meslekler arasında avukatlar da yer alıyor. Sadece bireysel firması olanlar değil, bir avukatlık firmasında görev yapan avukatlar da gayet yüksek gelir elde ederler. -Havayolu Pilotları Pilotluk günümüzün en gözde meslekleri arasında yer alır. Pilotların yıllık kazancı hesap edilirse bu hayli normal bir durumdur. -Diş hekimleri Diş hekimleri modern dünyada en çok para kazanan meslekler arasında yer alır. İleri seviye diş cerrahlarının uygulanabilir işleri az olsa bile gelirleri her geçen yıl artmaktadır. -Mühendislik Yöneticileri Bu meslektekilerin görevi araştırma, tasarım yapma ve üretim aktivitelerini yerine getirmektir. Son dönemlerde en çok kazanan mesleklerden biri olmuştur. -CEO Firmalarda CEO olarak çalışanlar, bütün organizasyonlarda en üstte görev yaparlar. CEO’lar firmanın yönetim kuruluna ve sermaye ortaklarına karşı sorumludur.

Editör: TE Bilisim