Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza infaz kurumlarında görevlendirilmek üzere istihdam edilen İdare Memuru nedir? Bilindiği gibi ceza evlerinde genel idari hizmetler sınıfında pek çok farklı kadroda personel görevlendiriliyor. Bu kadrolardan sıkça duyulan infaz ve koruma memuru iken bugün resmi gazetede açıklanan ilan sonrası idare memuru görevleri ve maaşları merak edilmeye başlandı. Resmi gazetede açıklanan personel alım duyurusunda 300 kişi alınacağı belirtildi. Bu kadrodaki alınacak kişilerden KPSS 70 ve üzeri puan almaları 18 ile 35 yaş aralığında olmaları gibi başvuru şartları aranıyor. Diğer yandan başvuru yapacak adaylar için görevleri şu şekilde;

İDARE MEMURU NE İŞİ YAPAR?

Ceza evlerinin yönetim kadrosunda bulunan personel kadrolarından bir tanesidir. Resmi gazetede açıklanan ilanda da açıklandığı kadarıyla kurum müdürlüğüne geçiş yapabilmekteler. 3 yıl idare memuru kadrosunda görev yapmaları başvuru şartları için yeterli olabilecektir. Görev bakımından istihdam edildiği taşra biriminde müdürün verdiği görevleri yaparak kurum 2. müdürlerinden sonra kurum idaresinden sorumludurlar. İdare memuru maaşları ne kadar?

MAAŞ HAKLARI;

Yeni göreve başlamış 9/1 derecesinde dört yıllık lisans mezunu, bekar ve çocuğu olmayan idare memuru net maaşı 3.647 Tl'dir. 4/1 derecesindeki evli ve iki çocuğu bulunan lisans mezunu idare memurunun maaşı net 4.498 Tl olmaktadır. Maaşlarda 93 Tl bireysel emeklilik kesintiside dahildir.

2020 YILI 400 İDARE MEMURU ALIM İLANI YAYIMLANDI!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2020 yılı için ilan yayımladı. 100 Kadın ve 300 Erkek aday olmak üzere 400 İdare Memuru Alımı yapılacak.İlana başvuru süreci 27 kasım 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 11 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. İlanın detayları için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlgili Haber: www.isinolsa.com/memur-alimlari/adalet-bakanligi-cte-400-idare-memuru-alimi-ilani-yayimlandi-h36601.html

Editör: TE Bilisim