Merak edilen mesleklerden biri olarak belediye başkanlığı, vatandaşların birçok konuda dikkatini çekmektedir. Özellikle meslek grubunun maaşları halen gündemdeki yerini korumakla birlikte birçok vatandaşın da merak ettiği öncelikli konular arasında yer almaktadır. Bu noktada hem çalışan hem de emekli olan belediye başkanlarının aldıkları maaş tutarı da farklılık gösterirken ülke genelinde illerden ilçelere kadar birçok bölgede görev yapan belediye başkanlarının 2020 yılı itibari ile aldıkları maaşlar ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Belediye Başkanı Maaşları Ne Kadar?

2020 yılı için nüfusu 2.000.001'den fazla olan belediyelerdeki belediye başkanlarına 232.280 * 0,146061 = 33.927 TL brüt ücret ödenecektir. Nüfusu 10.000'e kadar olan beldelerde ise 72.280 * 0,146061 = 10.557 TL maaş ödenmektedir.Bunun yanı sıra ayrıca çocuk ve eş yardımı ödemesi de yapılmaktadır. Ayrıca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı da ödenmektedir.

Belediye Başkanı Ne Yapar?

Birçok farklı ilde ve ilçede belediye başkanı olarak görev yapan bireyler, o bölgede ilde veya ilçede görev yapan en kıdemli görevlisi olup aynı zamanda şehrin en üst yöneticisi konumundadır. Bu noktada yerel olarak vatandaşa hizmet eden belediye başkanları, seçimle göreve gelmektedir. Geçtiğimiz seçim sürecinde de mart ayında seçime gelen başkanlar 5 yılda bir yeniden seçilmektedir. Kamu personeli sayılan belediye başkanları bu doğrultuda kamu personeli haklarının tamamından yararlanmaktadır.