Üniversitelerden her geçen yıl binlerce yeni öğrenci mezun olmaktadır. Bu öğrenciler iş hayatlarına atılmadan önce öğrenim gördükleri üniversitelerde belli başlı bölümleri ile alakalı okul dönemleri içerisinde staj yani iş alanlarında ki çalışma öncesi hazırlık saflarını tamamlamaları gerekiyor. Bu nedenden ötürü de her şirket ya da kurumda hem kendilerine gelecekte çalıştırmak üzere öğrenci yetiştirmek amaçlı hem de yeni gelen öğrencilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı kapılarını açıyor.

Stajyer alımları, her sene ilk bahar aylarında başvuruları yapılmaktadır. Stajlar okul süresi içerisinde yapılmayıp yaz tatili dönemlerinde yapılmaktadır. Bu yüzden de ilk bahar zamanlarında gerekli başvurular yapılıp alınacak kişi sayısı kadar yer açılmaktadır. Hangi sektör olursa olsun gerekli düşündüğünüz iş sahası alanlarında araştırma yapabilir ve başvuru süresi geçmeden kaydınızı yaptırabilirsiniz. Bu sayede ileri ki geleceğinize ufak bir adım atmış olabilirsiniz.

Stajyer alımları, şartları her şirket ya da kuruluşa göre farklılık gösterebilmektedir. Mesela bir bankacı olacak bir öğrenci için bankalar arasında en iyisinde staj yapması kendisi için elbette iyi olacaktır. Yalnız bazı bankalar bu staj için belli başlı şartlar isteyebilir. Eğer ki yabancı bir bankada çalışmak istiyor olacaksanız banka yüksek ihtimalle alım şartında ingilizce dilini bilmeniz gerektiğini şart koşacaktır. Bunun yanı sıra muhtemelen MS Office programlarını da iyi kullanabilmeniz gerektiğini yazacaktır. Bu şartlar o iş için olmazsa olmazlarıdır. Banka örneği olarak devam edersek bazı bankalar da staj içerisinde kişinin atılgan, disiplinli ya da belli başlı projelerde sorumluluklarda aktif rol oynayıp oynamadığını dikkate alacaktır. Bu tarz ince detaylar bazı şirketler için önemli olacaktır.

Staj olayı öğrenciden şirkete kadar pek çok farklı aşama ve şartlarla değişkenlik gösterebilir. Başvuruda bulunacak olan adaylar alt kısımdaki linki kullanabilirler.
http://www.kariyer.net/is-ilanlari/staj#&tpst=3
Editör: TE Bilisim