Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı her sene sözleşmeli yada daimi statüsünde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam etmektedir. Pek çok pozisyona personel alımı yapan PTT anonim şirketi en çok personel alımı yaptığı pozisyonlardan birisi olan Dağıtıcı bölümü için yeni nitelikler belirtti. Buna göre Dağıtıcı alımlarında artık adaylardan farklı niteliklerde aranacak.

Kimler Başvurabilir

Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere Dağıtıcı pozisyonuna personel alımı yaparken adaylarda aşağıda yer alan niteliklerin olmasını istemektedir;
  • Erkek adayların en az 168 cm ve bayan adayların en az 160 cm boya sahip olmak
  • Boy ve kilo orantılı olmak
  • En az Meslekyüksek Okullarından mezun olmak
  • En az B sınıfı sürücü ehliyeti ve A2 sürücü belgesine sahip olmak
  • KPSS P93'den en az 50 puan almak
Yukarıda yer alan nitelikler PTT Anonim Şirketi tarafından yeni belirlenmiştir. Peki adayların merakla beklediği soru şudur? Yeni olarak hangi nitelik eklendi;
Posta, Telefon, Telgraf Teşkilatı tarafından yayınlanan bildiriye göre söz konusu Dağıtıcı alımları için yukarıda yer alan niteliklerin adaylar da olması gerektiği, eski alımların B sınıfı sürücü ehliyeti ile alındığı ve yeni alımlarda adayın B sınıfı ve A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerektiği duyuruldu.

NOT: BU MAKALE BİR HABER NİTELİĞİNDEDİR. HERHANGİ BİR ALIM İLANI DEĞİLDİR. HİÇ BİR ADAY GİDİPTE PTT ŞUBESİNE İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNAMAZ. BU YAPILAN HABER SADECE BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. OLUŞACAK HERHANGİ BİR PROBLEMDE SİTEMİZ SORUMLU DEĞİLDİR. PTT PERSONEL ALIM İLANI SADECE RESMİ İNTERNET SİTESİNDE VE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI SİTESİNDE DUYURU YAPILMAKTADIR.
Editör: TE Bilisim