Kadrolu işçi alımı için başvuru süreci başlıyor. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanacak olan Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı için başvurular başlayacak. Peki adayların bilmesi gerekenler neler? Kimler başvuru yapabilecek? İŞKUR aracılığı ile OGM işçi alımı başvuruları nasıl yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

700 KADROLU İŞÇİ ALIMI YAPILACAK!

Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki işçi personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere 700 işçi alımı yapacak. Alımlar 79 farklı şehirde yapılacak. Bu kpsamda alımlar İş Makinesi Operatörü 200 adet, Greyder Operatörü 200 adet, Ekskavatör Operatörü 200 adet, Dozer Operatörü 60 adet ve Traktör Operatörü 40 adet olmak üzere 700 kişi ile yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü kadrolu işçi alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve alım yapılacak kadro için gerekli kadro bilgisine sahip olmak gibi şartlar aranacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Orman Genel Müdürlüğüne işçi alımı için başvurular sadece İŞKUr aracılığı ile yapılacak. Bu yönde 04 Ağustos 2002 tarihi itibari ile sabah saatlerinde adaylar başvurularına başlayabilecekler. Başvurular en geç 10 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden online olarak gerçekleştirecekler. 

Ayrıca başvuru yapmış olan adaylar için OGM tarafından kura çekimi yapılacak. Kura sonucuna göre 2800 aday sözlü ve uygulamalı sınava tabii tutulacaklardır.

Editör: TE Bilisim