2019 yılında KPSS puanı ile ya da KPSS puan şartı olmadan alım yapacak devlet kurumları yayınlandı. 2019 yılı içerisinde devlet memuru ve kamu işçisi alımı yapılacak alım yapılacak devlet kurumları KPSS puanıyla ya da KPSS puanı olmadan alım yapılacak.

 Personel ilanları için haber detayını okuyabilirsiniz ocak ayı içerisinde yayınlanan devlet memuru kamu işçisi TYP kapsamında geçici olarak işçi alımlarını sizler için hazırladık.

DEVLET MEMURLUĞU ŞARTLARI

Devlete bağlı olan kurumlarda çalışma hayali kuranlar için başvuru koşullarını sizler için sıraladık devlet memurları kanununda yer alan şartlara uyum sağlamak gerekiyor eğer bu şartlara uyum sağlamıyor sanız başvurularınız geçersiz sayılacaktır memur olma hayali kuranlar için hemen aşağıdaki şartlar;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak, Aranılan Nitelikler bölümünde belirtilen öğrenim düzeyinden mezun olmak.

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim