Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları memur alımı yapamaya devam ediyor. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılmaktadır. Yine aynı kurumlar KPSS sınavı hariç olmak üzere yıl içerisinde sözleşmeli ya da daimi statüde istihdam etmek üzere memur alımı yapmaktadır. Peki şuanda aktif olarak lise mezunu memur alımı var mı? Hangi kurumlar alım yapacak? Alım şartları ve pozisyonlar nelerdir?

Lise Mezunu Memur Alımı Var Mı?

Bakanlıklar ya da diğer kamu kurumları memur alımlarını kendi resmi internet siteleri aracılığı ile duyurmaktadır. Yine aynı iş ilanları detaylı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurular bölümü aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır.

Ağustos ayında yayınlanan ilanlar incelendiğinde üniversite mezunlarına özel on binlerce memur alımının yapılacağı görülmekte olup aktif olarak lise mezunu memur alımı görülmemektedir. Devlet Personel Başkanlığından takip edilen ilanlara yenileri eklendiğinde sitemiz aracılığı ile sizlere bu ilanları duyuracağız. İlanların alt bölümlerinde başvuru linkleri ve varsa başvuru tarihleri yer almakta olup bu tarihler arasında adaylar söz konusu bakanlıklara ya da kurumlara başvuru yapabilir. Lise mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek Merkezi Atama ile de atama bekleyebilir.
Editör: TE Bilisim