Ülkemizde bütün illerde devlet üniversiteleri bulunmakta olup pek çok büyük şehirde birden fazla özel üniversite de bulunmaktadır. Lisans bölümlerinden mezun olan adaylar memur olabilmek için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmekte bu sınavdan yüksek puan alarak memur olmaya çalışmaktadır. Peki lisans mezunu adaylar hangi tür memur olabilir? Şu anda hangi kurumlar memur alımı yapıyor?

Güncel Lisans Mezunu Memur Alımlar

Ağustos ayında yayınlanan tüm ilanlar incelendiğinde toplam 37 binden fazla memur / personel alımı yapılacağı görülmektedir.  Aktif ilanlara bakıldığında lisans mezunu olan adaylar

Milli Eğitim Bakanlığı 15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı
Emniyet Genel Müdürlüğü 10 Bin Polis Adayı Alımı
Adalet Bakanlığı Memur, Hakim ve Savcı Adayı Alımı

Yukarıda adı geçen bakanlık ve kurumlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapacaktır. Dileyen adaylar bu kurumlara başvuru yapabildiği gibi isteyen adaylar geçtiğimiz ay düzenlenen Lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavından aldıkları puan ile Merkezi Atama tarihini bekleyebilir.
2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama ile toplam 10 bin memur alımı yapılmıştı. 2016/2 Merkezi Atama ile de memur alımı yapılacak olup yurt genelinde FETÖ/PDY soruşturmaları yapılacağı için merkezi atamala da beklenildiğinden daha fazla atama yapılabilir. Şuan için kaç bin kişi alınacak bilinmiyor ancak operasyonların sonlanması ile konu hakkında detaylı açıklama yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim