İşi olmayan gençlere hem mesleki eğitim hem de günlük 75 TL cep harçlığı veriliyor. Peki, bu uygulama hangi meslek alanları için geçerli ve kimler başvuru yapabilir. Tüm bunları haber içeriğimizde bulabilirsiniz devlet aranan meslekler grupları için personel ihtiyaçlarının karşılanması için bir proje başlattı.

 Bu proje mesleki eğitim kapsamında veriliyor. Ayrıca bu uygulamaya katılan gençlere günlük 75 TL cep harçlığı da veriliyor. Aranan koşullar yapılması gereken işlemler ve nasıl başvuru yapacağınızı hemen aşağıda bulabilirsiniz.

KİMLER KATILABİLİR? BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR merkezinde yapılan programda iş olmayan gençlerin meslek gruplarını iş eğitim alması ve iş sahibi olmasına da bu tarz projeler yapılıyor. Bu koşullara uymak için en az 18 yaşında en fazla da 29 yaşında olmak gerekiyor. Ayrıca katılmak isteyenler işverenlerin yakın akrabası olmamalı yaş ve diğer koşullara uyum sağlayanlar 75 TL cep harçlığı ile eğitim kurslarına katılma hakkı kazanıyor.

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK

İŞKUR üzerinden başvurular yapılacak Türkiye genelindeki her şehirde bulunan çalışma ve İş Kurumu İl müdürlüklerine bizzat başvuru yaparak işbaşı eğitim programına başvurmanız gerekmektedir. İlanlara ulaşmak için tıklayın.

Editör: TE Bilisim