Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından açıklanan iş ilanlarına göre toplamda 2455 beden işçi personeli alımı yapılacağı açıklandı. Birbirinden farklı kurumlar bünyesinde yapılacak olan personel alımıyla ilgili daha çok fiziksel yorgunluğa dayanıklı olan vatandaşların alınacağı açıklandı. Birçok kuurumunda çalışabilecek hem üretimmde hem de iş yükünün azaltılmasın yardımcı olacak beden işçi alımlarının yapılacağı açıklandı. Yapılacak alımlar ile ilgili ilk başvurular İŞKUR üzerinden yapılacağı açıklanırken belirlenen genel ve özel başvuru şartlarını karşılayamayan adayların başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı. 

Beden İşçisi Personel Alımı Başvuru Şartları

Herhangi bir iş özelliğinin aranmadığı sadece beden işçiliği ve kas gücünün ön planda olduğu beden işçisi personel alımlarında basit işleri yapabilir olması yeterli olmaktadır. İŞKUR üzerinden yapılan başvurularda her kurumun farklı şartları olsa da ortak olan belirlenen genel başvuru şartları şu şekildedir; " T.C vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olması, kamu haklarından mahrum olmaması, adli sicilinin temiz olması, adli dengesinin yerinde olması, askerlik engeli bulunmaması, uzun süreli çalışmasına ilişkin bir sağlık sorununun olmaması" adaylar istenen genel başvuru şartlarındandır. İŞKUR üzerinden yapılacak personel alımlarının toplamının 2455 olduğu bu kişilerden yaklaşık olarak 1100 kişisinin engelli vatandaşlara yönelik yapılacağı belirtilmiştir.

Beden İşçisi Personel Alımına Nasıl Başvuru Yapılır

Sizlere yukarıda da berlitmiş olduğumuz gibi kurumlara yapılacak ilk başvurular İŞKUR resmi sitesi üzerinden açılan iş ilanları üzerinden yapılacaktır. İŞKUR arama sayfasına "Beden İşçisi Personel Alımı" yazdığınızda karşınıza çıkan ilanlara size uygun olanı seçebilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim