Almanya'ya 11 işçi alımı ile ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Almanya'ya alınacak işçiler ile ilgili meslek grupları ve diğer detaylar açıklanmaya başladı.

 En az 3 bin Euro maaş imkânı ile 61 farklı mesleğe alım yapılacak. 2019 Almanya işçi alımı hangi branşlarda olacak 61 meslek için alım gerçekleştirilecek. Almanya’nın en çok işçi alımı yapacağı meslekleri hemen aşağıda bulabilirsiniz. Almanya AB ülkeleri dışında işçi alımı yapacağını duyurdu. 61 meslek ve alımı yapılacak işler için Almanya'da Bakanlar Kurulu AB dışından yabancı işçi alımı öngören yasayı onayladı.

HANGİ MESLEKLER İÇİN ALIM YAPILACAK

Hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alımı yapılacak. Onaylanan yasaya göre meslek diploması bulunanlar herhangi bir iş sözleşmesi olmadan iş aramak için Almanya'ya gelebilecekler.

NİTELİKLİ İŞÇİ AÇIĞI VAR

Nitelikli eleman eksikliği Almanya için oldukça büyük bir sorun ekonomideki önemli tabloya rağmen 1 milyon 600 bin civarında işe uygun eleman bulunamıyor Almanya’da rekabet ortamının artması için 2019 yılında da 10000 işçi alımı yapılacak alman ekonomi Enstitüsü kalifiye eleman açığından dolayı Alman ekonomisinin yılda 30 milyar Euro kaybı uğradığını açıkladı

Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyenler için şartlar belli oldu. Tek şart 20 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmak bu yaş aralığında olan herkes iş için başvuru yapabilir.

Editör: TE Bilisim