EGM tarafından uygulanan sınava çok sayıda aday katılım sağladı. Sınavları başarıyla sonuçlanan adaylar fiziki yeterlilik parkuruna alınacaklar ve göreve başlamak için gerekli olan puanı almak için ter dökecekler. Fiziki yeterlilik parkurunda adayların dikkat etmesi gereken bilgilerin başında parkurun 72 metreden oluştuğu bilgisi veriliyor. Bu parkurda adaylar ağırlık taşıma, duba, takla gibi testlere tabi tutulacaklar.

Fiziki yeterlilik sınavı nasıl uygulanacak?

Sınava katılacak adaylara önce sınav parkuru tanıtılacak ve ismi okunan adaylardan kendilerini tanıtmaları istenecek. Katılım sağlayan adayların başarılı olarak değerlendirilebilmesi için adayların 50 saniyede tamamlamaları beklenecektir. 50 saniyenin üstünde tamamlayan adayların sınavları başarısız olarak değerlendirilecektir. Katılımcı adaylar sınav parkurunu 40 saniye ve altında tamamlamaları halinde ise 100 tam puan olarak başarılı konuma getirileceklerdir.

Fiziki yeterlilik sınavında bir adayın 60 puanın altında puan alması yönetmelik gereği başarısız olarak aktarılacak ve bu adaylara sıfır puan verilecektir. Uygulanacak sınavda, kılavuzda belirtilen hareketlerin yapılmaması, atlanması, yanlış yapılması ya da eksik olarak gerçekleştirilmesi nedeniyle puan kırma işlemleri uygulanacak ve tüm sınav heyet tarafından kontrol edilerek puanlandırılacak. Ağırlık torbalarını taşıma, topa dokunma, duba engelleri, takla hareketleri gibi tüm hareketler ve parkurdaki tüm işlemler bu puanlama sistemiyle yürütülerek adayların değerlendirmeleri gerçekleştirilecek. EGM 7 bin bekçi alımı fiziki yeterlilik parkurunda adayların denge, kondisyon, çeviklik, çabukluk ve esneklik açısından değerlendirildiği aşamalara yukarıdan resim üzerinden göz atabilirsiniz...