Adalet Bakanlığına 15 Bin memur alımı yapılacak! Kamuda görev almak isteyen adaylar Adalet Bakanlığına istihdam edilecek personel alımlarında hangi kadrolarda daha çok alım yapılmasını istiyor! CTE'ye bağlı cezaevlerinde İKM kadrosuna ve Adliyelerde Zabıt Katibi kadrosuna ne kadar alım yapılacak!

Bilindiği gibi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığının ihtiyaç bulunduğu kadrolarda istihdam edilmek üzere 15 bin alım yapılacağı müjdesini vererek; "1000 adli hakim ve savcı için müracaatı aralık ayında alacağız. 100 idari yargı hakimi, 15 bin de personel alacağız." demişti. Yapılan açıklamaların memur adayları yapılacak alımların ne zaman yapılacağını merak etmekteler. Adliyelerde ve Ceza İnfaz Kurumlarında bir önceki alımlarda hangi kadrolarda ne kadar alım yapıldı!

ADALET BAKANLIĞINA YAPILAN SON ALIMLAR HANGİLERİ!

21 Mayıs tarihi ile 11 Haziran tarihleri arasında başvuru alınan Adalet Bakanlığı 4 farklı ilan yayımladı ve kadrolu ve sözleşmeli alımlarda CTE'ye 7 Bin 467 kişi, İcra Katibi kadrosunda 1344 ve Adliyelerde 5 bin 493 kişilik alım yaptı. Sözleşmeli olarak yapılan alımlarda toplam 14 Bin 504 kişi istihdam edildi. 

Bunun yanı sıra Hakim ve Savcı alımlarında ise 8. dönem Avukatlıktan adli yargı hakim ve savcılığa ile idari yargı hakim savcılığa geçişler için adaylar yazılı sınav aşamasını geçtiler. 21. Dönem adli ve İdari Yargı Hakim savcı alımları ise devam etmekte.

Adalet Bakanlığına 15 Bin personel alımı hangi kadrolarda yapılmasını beklemektesiniz! 

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER