Bilindiği üzere birkaç yıldır Mars'ta yaşamak, uzay yolculuğu yapmak, uzayda yaşamda neler olur gibi konular incelemeye devam ediyor ve yakın bir sürede Mars'a ilk insan kolonisi gönderileceği gibi birkaç sene sonrasında ise yapılan testler neticesinde uzayda yaşam başlayacak. Fakat insan hayatının tehlikeye atılmaması için bu konu hakkında önemli çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Avrupa Uzay Ajansı şu an gözlerini uzay yolculuğunun insan vücudunda nasıl bir etkiye sahip olacağını merak ediyor. Bu etkinin dünyada araştırılması için ilan çıkıldı.

Yatacak Personel Alınıyor

Avrupa Uzay Ajansı tarafından yayımlanan ilanda uzay yolculuğunun insan bünyesine vücuduna nasıl bir etkisinin olduğunun araştırılması içi 2 ay boyunca sadece yatacak olan 48 personel alımı yapılacağı duyuruldu. İlgili kişilere 98 bin TL tutarında maaş verilecek ve alınacak olan işiler 2 ay boyunca sadece yatacaklar. Bunun karşılığında uzay yolculuğunun insan vücudunda nasıl bir etki yarattığı incelenecek.

2 Martta Başvurular Başlıyor

Avrupa Uzay Ajansı tarafından yayımlanan duyuruda 2 ay boyunca yatacak olan kişilerin hiçbir şekilde yataktan kalkmamaları sağlanacak. Yani sıvı alma, yemek yeme, tuvalete gitme, telefonla konuşma vb. gibi ihtiyaçlar için kesinlikle yataktan çıkılmayacak olup hazırlanacak sistem sayesinde her şey rahat bir şekilde yatarak halledilebilecek. 2 aylık süre sonunda kişiler üzerinde yapılacak incelemeler ile uzay yolculuğunun insan vücudunda nasıl bir etki yarattığı detaylı bir şekilde gözlemlenecektir.

Editör: TE Bilisim