Dünya Sağlık Örgütü Koranavirüs'ü Pandemi olarak ilan etti. Dünya ülkeleri Covid-19 virüsünden nasıl kurtuluruz dersinde. Bilinmeyenleri çok olan Koronavirüs'ün en çok bilinen özelliği temizliği sevmediğidir. Vatandaşların bu sebeple kişisel temizliğe çok dikkat etmeleri en sık yapılan uyarılar arasında yer alıyor. Özellikle 11 Mart 2020 tarihinde ülkemizde ilk vakanın yaşanmasından sonra Kolonya fiyatları yüzde 200 arttı el dezenfektanları ise bulmak zor hale geldi.

DEZENFEKTAN ALIRKEN DİKKAT;

Dezenfektanı kendi yapmak isteyenler için Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan raporlarda iki farklı versiyonda formüller paylaşıldı. Vatandaşlar bu formüller ile evde el dezenfektanı yapabilecekler. Diğer yandan merdiven altı satış yapan firmalara dikkat! bu konuda EGM'ye yapılan ihbarlar sayesinde pek çok merdiven altı üretim yerleri insan sağlığına zararlı olması engelleniyor. Diğer yandan dezenfekte ürünün yapılış tarifinde; 

EVDE HAZIRLANIŞI;

1. fomülde etanol oranı yüzde 96 olarak, diğer formülde ise İzopropil alkol 99.8 olarak paylaşıldı. 10 litrelik bir hazırlanma için açıklanan kılavuzda, nemlendirici için gliserin, hidrojen peroksit, steril distile veya kaynatılmış su kullanıyor. El dezenfektanını evde yapmak isteyenler için dünya sağlık örgütü tarafından 2010 yılında hazırlanan kılavuza aşağıdan erişebiliriniz.

Önemli uyarı yukarıda açıklanan formül ve tarif https://www.keo.org.tr/ adresi üzerinden Sars cov-2 korona virüsü salgını için eczacılar için ön kılavuzdan alınılarak paylaşılmıştır. Formülden ve yapımından yaşanacak olumsuzluklardan herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

Editör: TE Bilisim