İşinizden Stresi Uzak Tutun!

İş hayatının stresini kaldırmak bazen zor olabilir. Ama bunun da bir çözümü var. İş yerinizde yaşadığınız sorunları oyun gibi görün ve işinizden stresi uzak tutun.

Günümüzde insanlar Pazar akşamından itibaren haftanın stresine giriyor ve oldukça rahatsız edici bir stres türü ile mücadele ediyor. Buna kısaca Pazartesi sendromu adı veriliyor. Araştırmalara göre iş hayatının profesyonelleri bile bu sorunla mücadele ediyor.

Eski zamanlarda insanlar zaman ile yarışmadığı için haftanın her günü aynı değeri taşıyordu, bu nedenle pazartesi gününün de diğer günlerden herhangi bir farkı bulunmuyor. Pazartesi sendromunun ortaya çıkmasında insanlarında büyük payı bulunuyor. haftanın her günü çok yoğun bir şekilde çalışan kariyer sahibi insanlar pazartesi günü geldiğinde tekrar o yoğun tempoya dönmek zorunda kaldıklarından kendilerini stres altında hissediyor.

Peki haftanın ilk gününde yaşanan bu stresi silmek mümkün mü? Aslında mümkün pek çok insan bunu başarabilmiş bir şekilde hayatına devam ediyor. Bu sorunu çözmek için insanların pazartesi günleri kendilerini neden iyi hissetmediklerinin ardındaki gerçekleri öğrenmek gerekiyor. Sorun pazartesi de olmayabilir. Belki de yaptığınız işten dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz. İş yerinizde yaşadığınız sorunlar nedeniyle sadece para kazanmak için o işi yapıyor olabilirsiniz. Bu nedenle pazartesi günleri sizin için gerilim sebebi olabilir. Eğer sorun iş ise Pazartesi sendromunu çözmek için başka önlemler almak zorunda kalabilirsiniz. Bir terapistten yardım alabilir, yada kendinize kafa dağıtıcı küçük uğraşlar bulabilirsiniz. Yaptığınız işin size artık hiçbir getirisi olmadığını düşünüyorsanız, mutlaka yöneticilerinizle konuşup çalıştığınız departmanın değiştirilmesini istemelisiniz. Bu da bir çözüm olmazsa mutlaka işi değiştirmelisiniz. Çünkü her pazartesi stres altında ise gidilmesi gerçekten sevilen işi aramaktan çok daha negatif bir taraf yükleyecektir kişiye. İşten ayrılmak gibi bir durum söz konusu değilse mutlaka ikinci yöntemi denemelisiniz. Bu yöntem ise pazartesi günleri işe giderken kendinizi daha iyi hissedeceğiniz şeyler yapmak. Örneğin güzel bir makyaj yada diğer günlerden farklı bir kıyafet… Böylelikle gün boyu alınacak iltifatlar o günün ilk iş günü olduğunu kişiye unutturacaktır.

Editör: TE Bilisim