İş Bulmanın

En Kolay Yolları İşsizlik Türkiye'nin en büyük sorunlarından biridir. Birçok donanımlı eleman bütün yetkinliklere sahip olsa bile iş bulma sıkıntı çekmektedir. İçinde bulunduğumuz ekonomik durum bunun en önemli sebebidir. Bu durum rekabet ortamını daha çok arttırmakta, iş arayanları birbiriyle daha çok kapıştırmaktadır. Rekabet ortamında rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlamak amacıyla sizin için bazı önerilerimiz olacak. İşte iş bulmanızı kolaylaştırmak için önerilerimiz: İyi bir özgeçmiş her şeydir.

Özgeçmişinizde bütün yetkinliklerinize, başarılarınıza, iş deneyimlerinize ve özelliklerinize yer verdiğinizden emin olun. Hatta özgeçmişinizi daha da zengin hale getirmeye çalışmalısınız. Yeni bir dil veya bilgisayar programı kullanmayı öğrenebilir, sertifika programlarına katılabilirsiniz. Hazırladığınız özgeçmiş tutarlı olmalıdır ve en önemlisi doğru olmalıdır. Özgeçmişinizde kendinizi daha iyi göstermek için yalan yanlış bilgilere yer vermeyin. Özgeçmişiniz sizi işe alınmada birinci adım olan mülakatlara davet edilmenizi sağlayacaktır. Kendinize güvenin. Unutmayınki özgüven bütün kapıları açar. Mülakatlarda kendinize güven duymanız işinizi iyi yaptığınızdan ve bundan emin olduğunuzu gösterir.

Ayrıca özgüven donanımlı olduğunuzunda göstergesidir. Konuşmalarınızdan ukalalığa kaçmayarak şekilde kendinize güvendiğinizi gösterebilirsiniz. Farklı olun. Her zaman farklı olan dikkat çekmiştir. Diğer adaylardan farklı olacak bir yön veya özelliğinizin olması gerekir. Bunu özgeçmişinizde veya iş görüşmeleri sırasında gösterebilirsiniz. Özellikle grup mülakatlarında farklı olan kişiler dikkat çeker. Kendinize güvenerek ve farklı olarak kalabalıkların arasından sıyrılıp kendinizi gösterebilirsiniz.

Ayrıca sizin gibi ilana başvuran pek çok kişi vardır. Özgeçmişinizin farklı olması onların dikkatini çekecektir. Sosyal ağları kullanın. Sosyal ağlar sizin daha geniş bir alanda kendinizi göstermenize olanak sağlar. Daha fazla işverenle biraraya gelerek ve daha fazla iş başvurusu yaparak daha kolay iş bulabilirsiniz.

Kendinizi tanıyın. İş başvurusu yaparken bir ilandaki bütün şartlara uygun olduğunuzdan emin olduktan sonra başvuru yapın. Kendinizi tanımak hangi işi yapıp hangi işi yapamayacağınızı bilmenizi sağlar. Böylelikle gereksiz başvurularda bulunmazsınız. Bu tarz başvurularda bulunduğunuzda şans eseri çağrılsanız bile muhtemelen mülakat olumsuz geçecektir. Bu moralinizi düşürebilir. Uygun olmadığınız ilanlara başvurmayarak bu durumun önüne geçebilirsiniz. Tamamen bütün şartları sağladığınız ilanlara başvurmak sizin işi alma şansınızı arttıracaktır.