Koç Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Beko, kadın girişimcilere önemli destek verecek.

Bilindiği gibi ilk kez 1950 yıllarında Vehbi Koç önderliğinde Bejerano ile kendi soy ismi olan Koç'un birleşiminden meydana getirilen dünya markaları haline gelen Beko o yıllarda ampül satışları ve bayiliği ile faaliyletlerini devam ederken, Arçelik ile ev tüketicilerine önemli ürünler sunmaya devam ediyor. Günümüzde 2019 yılında ise 100'den fazla ülkede Beko ürünleri satılıyor. Bununla birlikte Türkiye genelindeki kadın girişimcilerinin arttırılması yönünde de çalışmalar devam ediyor. Beko resmi internet sayfasından yapılan açıklamada 100 kadın girişimciye destek verilecek.

100 KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK VERİLECEK;

Kendi işini kurmak isteyen girişimci kadınlar için önemli destek geldi. Beko'nun verdiği eğitim, kira yardımı, dükkan seçimi, dekorasyon önerili gibi destekler sayesinde iş dünyasında kadın girişimcilerin önü açılıyor. Kendi yatırımları ile iş kurmak isteyenler için başvuru koşullarını aktarıyoruz.

Arçelik Genel Müdürünün konu ile ilgili yaptığı basın bülteni açıklamasına göre TÜİK'in yaptığı istatistiki çalışmalar sonucunda kadınların işverenler arasındaki oranının sadece yüzde 9 olduğu tespit edildiği, Girişimcilik alanında farkındalık oluşturmak adına Beko bayisi olma seçeneği ile bir çok alanda destekler verileceği ifade edildi. İşte o destekler;

VERİLECEK DESTEKLER;

Mağaza lokasyonu konusunda analizler yaparak gerek konumu ve seçilen mağazanın dekorasyon süreçlerin yönetimi,

Reklam, etkinlik gibi olanların sağlanması,

işverenler için en önemli destek sayılabilecek kira desteği teşvik paketi,

Mentor uygulaması, ürün eğitimleri,

Farklı bir alanda çalışan iş verenlerin beko bayisi olması yolundaki dönüşüm desteği..