Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) için kaç işçi alımı yapacağı, 2019 yılında 20 bin işçi alımının yapılıp yapılmayacağı soruları soruluyordu. Bu konuyla alakalı olarak TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu tarafından yapılan toplantıda önemli bilgilendirmelere yer verildi. TTK Genel Müdürü Eroğlu konuşmasında " 2021 yılına kadar, aldığımız işçiler ve emeklilik oranları bizi sıkıntıya sokmaz ise 2021 yılında 2 milyon 100 bin tonluk bir üretim hedefliyoruz. Bunu nasıl yapacağız? Kişi başına üretim şu anda 700 kilogram. Bunu, bin 200 ile bin 400 bandına çıkarmak istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

Bağlık-İnağzı sahasında 136 milyon tonluk bir kömür rezervi olduğunu, buranın ruhsatının da bölündüğüni söyledi. Açıklamasında " Bunu da Bereket Enerji aldı. Buradaki öngörümüz yılda en az 2,5 milyon ton yıllık kömür üretimi ve en az 3 bin maden işçisi istihdamıdır. Bu 5 bine de çıkabilir. Bu ne zaman gerçekleşebilir dersek, burada paydaşların kendi aralarındaki çalışmalar var. Ancak şunu söyleyebiliriz. 5 yıldan önce burada kömür üretimi söz konusu değil. " şeklinde konuştu.

İSTİHDAM AÇIKLAMASI

Eroğlu açıklamasında istihdam konularına da yer verdi ve ifadelerinde " İstihdam açısından biz TTK olarak yeraltı ve yerüstü işçilerimizle birlikte toplamda 10 bin istihdam ile devam ederiz. Bağlık-İnağzı sahamızı ve rödevanslı diğer sahalarımızı devreye koyduğumuzda 5 yıl sonra Zonguldak'ta toplamda sadece kömüre bağlı 20 bin kişilik bir istihdam söz konusu olur. " şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim