Türkiye'de işsizliğin önüne geçilmesi için kurulan Türkiye İş Bulma Kurumu yeni çalışmaları ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Hükümlüler, işsizler, gençler, yaşlılar, engelliler... kısaca fiziksel ve bedensel özelliğine bakmadan İŞKUR herkese iş imkanı sunmaya devam ediyor. Başvurular için Türkiye İş Bulma Kurumunun müracaat merkezlerine gitmeniz yeterli

Kaç Kişiye İş Verilecek

Türkiye İş Bulma Kurumu iş garantili eğitim çalışması ile binlerce gence iş vermeye devam ediyor. İş verenler il iş arayanları da birleştiren kurum yüz binlerce kişiye istihdam şansı verdiği gibi iş verenler ile de yaptığı anlaşmalar ile söz konusu kurum yine yüz binlerce kişiye istihdam şansı veriyor.
İŞKUR'un şuan için yaptığı çalışmalarından en dikkat çekici olanı iş garantili eğitim çalışmasıdır.Bu proje ile İŞKUR vasıfsız kişileri kendi bünyesinde açtığı kurslar ile sertifika sahibi yapıyor ve bu sayede bireyleri vasıflı hale getiriyor. İş garantili eğitim kursunda başvuran kişilere günlük 50 lira ücret verilmektedir. Kursun bitmesi ile İŞKUR anlaştığı firmalara sertifika sahibi yaptığı kişileri yerleştirmekte ve yine anlaşma süresi boyunca aylık ücreti İŞKUR ödemektedir. Anlaşma süresi dolduğunda ise sertifika sahibi bireyin maaşını İŞKUR yerine iş veren ödemeye başlamaktadır.

Editör: TE Bilisim