Türkiye genelinde özel firmaların güvenlik alanlarındaki ihtiyaçlarının karşılanması için İŞKUR üzerinden ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. İŞKUR 22 Aralık tarihinde başvuruları devam eden ilanlarda çok sayıda silahlı güvenlik görevlisi ile silahsız güvenlik görevlisi kadrolarında 1411 kişi istihdam edilecek. Bu alımlara başvurular nasıl yapılacak? Adayların hangi başvuru şartlarına sahip olması gerekiyor?

SİLAHLI GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARI;

Silahlı güvenlik görevlisi alımlarına başvurularda lise ve dengi okullardan mezun olmak yeterli olmaktadır. Adayların 5188 sayılı kanunda belirtilen şartları taşıyan niteliklerde silahlı güvenlik kartına sahip olmaları gerekmektedir. Silah taşımaya engel herhangi bir durumunun bulunmaması,yaş şartında 21 yaşını doldurmuş olmaları gerekmekte, adli sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir. Bu şartların yanı sıra firmaların istedikleri özel şartlara taşımak gerekmektedir. İlanlara erişmek için: https://goo.gl/3RTZa5

SİLAHSIZ ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI;

Silahsız güvenlik görevlisi kadrolarındaki alımlara başvuru yapmak isteyen adaylar içinde çok sayıda firmanın yayımladığı ilanlara başvuru yapabilecekler. 5188 sayılı kanunda belirtilen şartları taşıyan silahsız güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak gerekmektedir. Eğitim şartlarında en az lise mezunu olmak, ilanlarda belirtilen tecrübe şartlarına sahip olmak gerekmektedir. Silahsız özel güvenlik personeli alımlarına erişmek için: https://goo.gl/D22kw2

Bu meslek personelleri vardiya usulüne esas olarak görev yapmaktadırlar. Adaylara ilan şartlarında belirtileceği gibi vardiya esasına uygun olarak görev yapabilecek adayların başvuru yapmaları faydalı olacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruları İŞKUR ilanları üzerinden açıklanmakta. Adayların ilanlara başvuru yapabilmeleri için İŞKUR e-şube portalı üzerinden giriş yapmaları özgeçmiş oluşturmaları gerekiyor. Başvurular internet ortamından ya da iş meslek danışmanları aracılığı ile de yapılabilmektedir. İlanlara erişmek için belirtilen linki kopyalayıp yeni tarayıcıdan açmak gerekiyor.

Tüm özel güvenlik görevlisi alımlarına erişmek için: https://goo.gl/jtswiE

Diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim