Kamu kurumları ile özel firma iş ilanları İŞKUR üzerinden açıklanmaya devam ediyor. Lise mezunu adayların gerekli olan sertifika ve belgelere sahip olmaları ile başvuru yapabileceği mesleklerden bir tanesi de ÖGG, Özel Güvenlik Görevlisi kadrosudur. Türkiye genelindeki özel firmalara silahlı ve silahsız özel güvenlik görevlisi alımları yapılacak. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak ve 368 özel güvenlik görevlisi alımlarında istenilen  başvuru şartları ve hangi kadrolarda alım yapılacak?

ALIM YAPILACAK KADROLAR;

Silahsız Güvenlik Görevlisi, Silahlı Güvenlik Görevlisi, Diğer Koruyucu Güvenlik Elemanları, Güvenlik Görevlisi (Eğitim Kurumları), Güvenlik Amiri/Sorumlusu, Güvenlik Sistemleri Satış Elemanı, Özel Güvenlik ve Koruma Meslek Elemanı, Siber Güvenlik Uzmanı, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı kadrolarında alımlar yapılacak. Bu kadrolarda ne kadar alım gerçekleştirilecek.  Başvuru şartları nelerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvuru yapmak isteyen adayların Özel güvenlik sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Diğer şartlardan bir tanesi de yaş şartı silahlı ÖGG için 21 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Silahsız ÖGG için ise 18 yaşını doldurmuş olmak istenilmektedir. Buna göre 2020 yılında ÖGG sınavları için tarihler belli oldu. İlk eğitimlerin ardından 09/02/2020'de sınav yapılacak. Daha sonraki sınav ise 5 Nisan olarak açıklandı. Ayrıca yukarıda belirtilen iş ilanları haricinde 28 bin ÖGG alımı bekleniyor. GÜSOD Başkanı Güler bu konuda daha önce önemli açıklamalar yapmıştı. 

İLANLAR: 

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048

SİLAHSIZ ÖGG, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=11223

SİLAHLI ÖGG https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=10657

Editör: TE Bilisim