Okulların güvenliği arttırılacak.

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında düzenlenen protokol kapsamında okulların güvenliğinin arttırılması için yeni güvenlik görevlisi alımları yapılacak.

20 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ İSTİHDAM EDİLECEK;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir programda özellikle okul çevrelerindeki uyuşturucu ile mücadele için kararlı olduklarını. Uyuşturucu ile mücadele için bir çalışma yürütüldüğünü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu oyu ile paylaştığı ikinci yüz günlük eylem planında 3 bakanlık arasındaki protokol için polis memurlarına talimatı verdiğini ve kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirterek, okul çevrelerinde polis ile jandarma görevlilerinin görev aldığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının bu kapsamda Toplum Yararına Programı ile İŞKUR üzerinden güvenlik görevlisi alımları yapılmaya devam edildiği belirtildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemlerde MEB'e bağlı okullarda temizlik görevlisi, bakım ve onarım işleri gibi işlerde görevlendirilmek üzere çok sayıda alım yapıldı.

Okul çevrenelerinde güvenliği sağlamak için "güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’ alımları yapılacak. Ayırca yapılan açıklamalarda 120 saatlik eğitim programlarına katılan adaylar için sertifikalar verilecek. "Meslek mensuplarının yoğun istek nedeniyle, ülkemizin her noktasından ve zaman farkı gözetmeksizin ulaşabilmeleri için de programımızı internet destekli planladık. Alanında en yetkin eğitmenlerce hazırlanılan programı başarı ile tamamlamaları halinde katılımcılarımıza üniversitemizin sertifikasını veriyoruz." Gelişmelerden anında haberdar olmak için;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim