15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan askeri darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam eden binlerce askeri personel ihraç edildi. Bu askerlerin yerine binlerce personel alımının yapılacağının duyurulması ile birlikte Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanacağı da resmi olarak kamuoyuna duyuruldu. Görevden alınanların yerine askeri personel alımlarının başladığı duyurulmuştu. Bugün İçişleri Bakanlığından da resmi açıklama yapıldı ve 3 bin astsubay ile 500 subay alımının yapılacağı duyuruldu. Alınacak olan personellerin lise ya da üniversite mezunu olması gerekmektedir.

Adaylara Eğitim Verilecek

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda alınacak olan personellerin direkt göreve başlamayacağı belirtilirken 3 bin astsubay ve 500 subay adayının yeni açılan Milli Savunma üniversitesine veya Jandarma ile Sahil Güvenlik Akademisine alınacağı belirtildi.

Alınacak olan bu personellerin 1 Ocak 2017 tarihi ile eğitime başlayacakları belirtildi. Buna göre adaylar normal eğitim görür gibi İçişleri Bakanlığı tarafından açılan bu okullarda okuyacak. Okulları sırasında teknik bilgileri de öğrenecek olan personellerin okullarının bitmesi ile profesyonel şekilde askerliğe hazır olması beklenmektedir. Yapılan bu gelişme ile hükümet tarafından yapılması düşünülen profesyonel ordu kurulumu daha da kolaylaşacak. İlerleyen günlerde bu konu hakkında yeni açıklamaların yapılması ve alımlar hakkında kamuoyuna daha detaylı bilgiler verilmesi beklenmektedir. Sizlere bu konu hakkında detaylı açıklamalar yapmaya çalışacağız.
Editör: TE Bilisim