En az lise mezunu silahlı ya da Silahsız 310 özel güvenlik görevlisi alınacak.

Eğitim düzeyinde en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği çok sayıda kadro bulunuyor. Bu kadrolardan bazıları; büro memuru, gişe görevlisi, bankacı gibi ofiste çalışabilecek kadrolardan oluşuyor. Diğer yandan eğitimlerini teknik eğitimler alarak tamamlayan mezun adayların ise teknisyenlik, teknikerlik, mühendislik gibi kadrolarda da başvuru yapabiliyorlar. Bilindiği gibi eğitimlerini tamamlayıp herhangi bir iş arayışında bulunan adayların nitelikleri ve aldıkları eğitimler ile iş tecrübesi arttıkça başvuru yapabileceği alım sayısı da artıyor. Bu kapsamda 5188 sayılı özel güvenlik kanunu kapsamında ÖGG kimlik sahibi olan adayların silahlı ya da Silahsız özel güvenlik alımına başvuru yapabiliyorlar.

Bu yazımızda daha önce açıklanan ilanlardan sadece İŞKUR portalında 13 Haziran 2020 tarihinde açıklamış olan özel güvenlik görevlisi alımlarını kapsıyor. Kariyer portalları üzerinden açıklanan ilanlar dahil değildir. İşkur üzerinden adaylar e-şube portalı üzerinden kadro unvanı yazarak arama arama yapabilirler.  Güvenlik görevlisi alımlarında ki istenilen genel başvuru şartları; silahsız güvenlikçi alımlarında 18 yaşında silahçı silahlı güvenlik alanlarında ise 22 yaşını tamamlamak, ÖGG kimlik kartı sertifikasına sahip olmak ve halen sertikaların geçerliğinin bulması gerekiyor. Silah taşımaya engel bir sağlık ya da hukuki engelinin olmaması gerekmektedir. Vardiyalı çalışmaya uygun olmaları, Fiziki şartları adayların başvuru yapabileceği ilan detaylarında farklı gösterebilir eğitim şartında en az lise mezunu olmak gerekiyor tecrübe şartı başvuru özel şartlarında ilan edilmiştir. Adayların başvurularını İŞKUR üzerinden arama yaparak gerekli adımları tamamlayabilirler.

ÖGG SINAV TAKVİMİ;

87. dönem temel eğitim ve 63. Dönem yenileme eğitim sınavı tarihi; 21 Haziran 2020, 88. Temel eğitim 64. Yenileme eğitimi 16 Ağustos 2020, 90. Dönem ÖGG sınavları 13 Aralık 2020 olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim