Emniyet Genel Müdürlüğünün yakın bir zamanda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan en az lise mezunu Polis Özel Harekat Alımı yapması beklenmekteydi. Araya Kurban Bayramının girmesi ile Bayramdan sonra yapılması beklenen açıklama bugün öğle saatleri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Buna göre 10 bin Polis Özel Harekat Alımı yapılacak.

En Az Lise Mezunu

Alınacak olan 10 bin Polis Özel Harekat alımlarının başvuru tarihi 10 Ekim 2016 olarak duyuruldu. Aynı zaman da alınacak olan adayların tamamının erkek olacağı belirlendi. Bilindiği gibi kadın Polis Özel Harekat alımının da yapılması beklenmekteydi fakat yapılan duyuru da sadece erkekler için alımın yapılacağı belirtildi.

Aranan Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Askerliğini tamamlamış olmak
28 yaşından gün almamış olmak
Sağlık sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak
FETÖ ile bağlantısı olmamak
NOT: Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı yoktur.
NOT: Sadece erkek adaylar alınacak

Yukarıda belirtilmiş olan niteliklerin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü aranan şartlar hakkında 10 Ekim 2016 tarihinden önce yeni bir duyuru daha yapacak. O zaman istenen şartlar hakkında daha detaylı bilgi verilecektir.  Başvuru yapmak isteyenlerin 10 Ekim 2016'ya kadar beklemesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim