Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına sürekli işçi statüsünde personel alımları yapılacak. 4857 sayılı iş kanuna göre uygulanacak olan personel alımlarında açıklanan kadro sayısı 225 olarak açıklandı. Adaylar bu alımda en az ilköğretim mezunu olmaları ile kpss olmadan koruma ve güvenlik kadrosundaki alımlara başvuru yapabilirler. Başvuru şartları nedir?

KORUMA VE GÜVENLİK PERSONELİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

Koruma ve güvenlik görevlisi alımlarında silahlı özel güvenlik sertifikası istenilecek. Diğer meslek ile ilgili bölümlerden mezun olanlar için sertifika şartı aranmayacak. Adyaların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve üst yaş şartında 35 yaşını doldurmamış olmaları istenilecek. Diğer başvuru şartları ise şu şekilde;

SINAV ÜCRETİ;

Adayların yazılı sınava girecek adaylar için 175 Tl sınav ücreti ödemeleri gerekmektedir. Uygulama sınavına girecek adaylar için ise 50 Tl ödeme yapmaları istenilmektedir. Kura ile atanacak adayların herhangi bir ödeme yapmalarına gerek olmayacaktır.

SINAVA BAŞVURULAR;

Adaylar sınav başvurularını sadece online internet sitesi üzerinden yapacaktır. Şahsen elden veya posta yolu ile başvuru yapılmayacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE SINAV YERİ;

Başvurular 12 Ocak tarihinde 23:59'a kadar devam edecektir. Koruma ve Güvenlik görevlisi alımlarında başvuru yapan adaylar için İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesinde yazı sınav yapılacak. Sınavdan 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı olacaklar. Kontenjanın 3 katına kadar aday sözlü sınava katılacaktır. Yazılı sınav ile sözlü sınavdan alınan puanlarda aritmetik ortalama alınacaktır. Başarı sıralaması buna göre tespit edilecektir. Asıl aday kadar yedek aday belirlenecektir.

İlan kılavuzu

Editör: TE Bilisim