Jandarma Genel Komutanlığı yıl içerisinde yayınlamış olduğu öğrenci alımı formu ile pek çok rütbe için askeri personel alımı yapmaktadır. Son yayınlanan bildiri ile Jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Kaç askeri personel alımı yapılacağına dair her hangi bir bilgi verilmedi ancak binlerce askeri personelin alınması beklenmektedir. Jandarma Genel Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanması ile pek çok karakoldan er askeri personelin çekilmesi bekleniyor. Bu durumdan dolayı farklı pozisyonlar içinde alım yapılacak.

14 Farklı Sınıf İçin Alım Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı bundan önce ki alımlarını birkaç sınıf için yapmaktaydı. (Örn. Jandarma Komando ve Jandarma Asayiş) ancak yeni yayınlanan formda 14 farklı sınıf için askeri personelin alınacağı duyuruldu. Bu alımlarda erlerin karakollardan çekileceğinden dolayı böyle bir çözümün üretildiği belirtilmektedir.

Başvuru yapacak olan adaylar jandarma komando, asayiş, aşçı, oto tamirci, oto elektrikci, kaportacı, kaynakçı, jeneratörcü, elektrikli motor tamircisi, hafif silah teknisyeni, optik sistem bakım teknisyeni, beyaz eşya tamircisi, sıhhi tesisatçı, elektriçi sınıfları için tercih yapabilmektedir. Karakolların pek çoğundan erlerin çekilmesi gündemde olduğu için uzman erbaş alımlarının farklı sınıflar için yapılacağı belirtilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda ki bağlantı linkini takip edebilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx