İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı tespit edilen boş kadroların doldurulması için sınıflara göre askeri personel alımı yapmaya devam ediyor. İlk olarak sözleşmeli uzman erbaş alım ilanı yayımlayan Jandarma Genel Komutanlığı daha sonra Astsubay ve Subay alımları hakkında da bildiri yayımladı. Buna göre 14 Ekim 2016 tarihine kadar Subay alımları için müracaatlar kabul edilecek.

Hangi Sınıflar İçin Alım Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı 14 Ekim 2016 tarihine kadar 500 sözleşmeli Subay alımı yapılacağı duyuruldu. Peki alınacak olan askeri personeller hangi sınıflarda çalışacak.

Jandarma, Kara Havacılık, istihkam, ve Muhabere sınıfları için toplam 500 Subay alımı yapılacak.

Kimler Başvurabilir

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bulunan Subay alımlarına başvurabilmek için adayların bazı şartları yerine getirmiş ve niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Erkek olmak
En Az Lisans mezunu olmak
Sağlık sorunu olmamak
Silah taşıma sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak
FETÖ ile bağlantısı olmamak
1,67 metreden uzun olmak
Lisans mezunları için 1 Ocak 1989 doğumlu ve sonrası olmak
Lisansüstü mezunları için 1 Ocak 1984 doğumlu ve sonrası olmak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler ve şartlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından aranmaktadır. Söz konusu niteliklere sahip olan adayların tamamı sözleşmeli Subay olarak başvuru yapabilir. Alınacak olan Subaylar belli dönemler boyunca çalışacak ve süre uzatıp uzatmak istemediğine kendisi karar verebilecek. Başvuru yapmak için aşağıda verilmiş olan takip linki aracılığı ile internetten başvuru yapabilirsiniz. Son başvuru tarihi 14 Ekim 2016 olarak belirtildi.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim