Jandarma Genel Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanması ile bazı bölgelerde ki er askerlerinin çekilmesi ve karakolların tamamen uzman erbaşlar ile doldurulması beklenmekteydi. Alımlar ne zaman diye tarih açıklamalarının yapılması beklenirken Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi üzerinden uzman erbaş alımlarının başladığı bilgisi verildi. Şu an için kaç bin uzman erbaş alımının yapılacağı bilinmiyor ancak er askerlerin bölgeden çekilmesi ve profesyonel ordunun kurulması amacı için alımların giderek artırılması beklenmektedir.

Kimler Başvurabilir

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımları başladı. Peki kimler bu öğrenci alımına başvuru yapabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
25 yaşını doldurmamış olmak
Askerlik görevini yapıyor ya da yapmış olmak
Terhisi üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak
Boy kilo orantılı olmak
Sağlık sorunu bulunmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlara uyum sağlayan adaylar İçişleri Bakanlığı bünyesinde ki Jandarma Genel Komutanlığına 14 farklı sınıf için müracaat edebilir. Başvurular 5 Eylül 2016 tarihinde başlamış olup 7 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar; jandarma komando, asayiş, aşçı, oto tamirci, oto elektrikci, kaportacı, kaynakçı, jeneratörcü, elektrikli motor tamircisi, hafif silah teknisyeni, optik sistem bakım teknisyeni, beyaz eşya tamircisi, sıhhi tesisatçı, elektriçi sınıfları ve branşları için başvurularını yapabilir. Başvuru ve müracaatlar için aşağıda ki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim