Güvenlik elemanı şirketlerin ya da hastanelerin ya da bankaların iç ve dış güvenliğini sağlamak için olmazsa olmazlarıdır. Güvenlik elemanları isminden de anlaşılacağı üzere herhangi beklenmedik durumda olay çıkaranların huzuru bozmamaları için onları durdurmak için gereklidir. Bu bahsettiğimiz olay başta hastaneler olsun bazen bankalarda da geçerli olabilmektedir. Hele ki bankalarda bu tarz durumlar dışında diğer yasa dışı eylemlere de kalkanlar için güvenlik elemanı alımı daha önemli bir noktaya parmak basmaktadır.

Şu an Türkiye'nin her şehrinde neredeyse başta bankalara ve hastanelere güvenlik elemanı alınacaktır. Güvenlik elemanı alımı iş ilanları şu an tüm haber sitelerinde üst konumda yayınlanmaktadır. Bunlardan bazılarına örnek verecek olursak; Acıbadem üniversitesi bünyesinde görev yapacak güvenlik görevlisi ilanı vermiştir. Bu ilan çerçevesinde başvuracak adaylardan da belli başlı şartlar talep etmiştir. Bu şartlar içerisinde öğretim durumu olarak en az lise mezunları tercih edilecektir. İşin kendisinde de belirtildiği üzere silahlı ya da silahsız güvenlik kimliğine sahip olması gerekmektedir. Erkek adaylar için bir klasik olan askerliğini tamamlanması istenirken , başvuru yapacak kişilerin sigara kullanmaması ayrıca önemle belirtilmiştir. Bazı durumlarda mesaiye kalma durumuna göre esnek çalışma şartlarına da uygun olması şartlar arasında yer almaktadır.

Başka bir güvenlik elemanı alımı iş ilanlarından bir tanesi de Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş 'dir. Bu güvenlik şirketi bünyesinde çalıştırmayı düşündüğü güvenlik elemanı ilanı vermiştir. Bu ilan gereği başvuru yapacak adayların başvuru öncesi yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Öncelikle bu işi yapabilmek için yasa gereği 5188 kanun uyarınca silahlı ya da silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartına sahip olması gerekmektedir. Erkeklarde askerlikten muaf olma, kariyer yapmaya istekli olan, esnek çalışma saatlerine uygun, vardiya çalışabilen, takım çalışmasına yatkın kişiler aranmaktadır.

Yukarıda yazdığımız şekildeki ilanlar ve daha fazlasını öğrenmek için ve başvuruda bulunmak için alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıyı kullanabilirsiniz.

http://www.kariyer.net/is-ilanlari/guvenlik#&cs=004000000
Editör: TE Bilisim