Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022 yılı personel alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 9 Eylül 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre GSB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Farklı şehirlerde görevlendirilecek 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu GSB alımları 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamıdna istihdam edilmek üzere 4/B kapsamında gerçekleştirilecek. Buna göre Herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın Mülakatsız Personel alımı gerçekleştirilecek. 

İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan hakkında detayları aktaracağız. Söz konusu haberimizde Şehre göre kontenjan dağılımı, Başvuru Şartları ve Başvuru bilgilerine ulaşabileceksiniz.

GSB Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

GSB yayımladığı ilana göre Türkiye geneli Güvenlik Görevlisi alımı gerçekleştirecek. Alımlar Kadın Erkek adaylar içerisinden yapılacak. Buna göre,

  • Erkek 453 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • Kadın 413 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

olmak üzere toplamda 866 Güvenlik Görevlisi Alımı gerçekleştirilecek.

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Öte yandan KPSS, Eğitim ve meslek şartları aranacaktır.

Genel olarak adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

GSB 866 güvenlik görevlisi alımı için ;

KPSS Şartı:

2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Eğitim şartı:

Üniversitelerin ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerinden mezun olmak.

Yaş Şartı:

Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (15 Eylül 1987 ve sonrası doğumlu olanlar),

Güvenlik Görevlisi Şartı:

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10’uncu maddesinde belirtilen şartları taşımak ve Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

Boy Şartı: 

Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,

Mesai Şartı:

Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

Başvurular Ne Zaman?

Başvurular 10 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 15 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece kariyer adresi üzerinden yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI