Emniyet Genel Müdürlüğü her sene belirlenen boşluğa göre polis alımı gerçekleştirmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki operasyonların artması, terör örgütleri ile girilen çatışmaların çoğalması ve FETÖ/PDY örgüt üyelerinin meslekten ihraç edilmesi ya da uzaklaştırılması ile boşalan veya gereksinim duyulan kadrolara her sene binlerce aday alımı yapılmaktadır. Geçtiğimiz ay lisans mezunu ve KPSS'ye girip minimum puanı alan 10 bin aday Polis Özel Harekat olarak çalışmaya başlayacak. Lise mezunlarına da söz konusu hakkında tanınabilmes için Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti ve 10 bin Polis Özel Harekat alımı daha yapılacak.

Başvurular Ne Zaman?

En az lise mezunu olan adayların başvurabileceği Polis Özel Harekatta adaylar ne zaman başvuru yapabilecek? EGM'den yapılan ilk açıklama ile başvuruların 10 Ekim 2016'da başlayacağı ve başvurmak isteyen adayların Polis Akademisi Başkanlığı ile temasa geçmesi gerektiği belirtilmişti. Ancak dün yapılan açıklama ile teknik arızalardan dolayı başvuru tarihinin 10 Ekim 2016'dan 17 Ekim 2016'ya çekildiği belirtildi. Başvuru yapmak isteyen adaylar 17 Ekim 2016 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığının resmi sitesine başvuru yapabilir.

Başvuracak adaylar;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Askerliği bitirmiş ve 36 ay süre geçmemiş olmak
28 yaşından gün almamış olmak
En az lise mezunu olmak
Sağlık problemi olmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda belirtilen niteliklere sahip olması gerekmektedir. Başvuru ve detaylar için aşağıda ki siteyi takip edebilirsiniz.

www.pa.edu.tr
Editör: TE Bilisim