İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1215 Koruma ve güvenlik Görevlisi alımı yapacak. Buna göre 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4. maddesinin B fıkrasına göre sözleşmeli olarak KPSS Puanına göre alım yapılacak. Taşra Teşkilatına alım yapılacak olup Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Peki detaylı kadro dağılımı nedir? Kimler başvuru yapabilecek?

TAŞRA TEŞKİLATI ALIM YAPILACAK İLLER?

Göç İdaresine 2021 yılı Güvenlik Görevlisi alımları Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Erzurum, İstanbul, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Niğde ve Iğdır illerinde alım yapılacak.

Bu kapsamda Lise mezunu 611, Ön Lisans mezunu 302 ve Lisans mezunu 302 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapılacak.

2021 YILI KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI MAAŞLARI NE KADAR?

İçişleri Bakanlığına atanacak olan Koruma ve güvenlik görevlisi alımı maaşları açıklandı. Bu kapsamda,

a) 5 yıldan az olanlar 4.171,00 TL

b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 4.200,00 TL

c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 4.257,00 TL

ç) 15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 4.314,00 TL

d) 20 Yıldan Fazla Olanlar 4.426,00 TL

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Göç İdaresine Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan özel olarak'ta Eğitim, Yaş, Güvenlik Kartı, KPSS gibi şartlar aranacak. Buna göre,

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSPP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı: Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

Eğitim Şartı: En az lise olmak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak.

Boy Şartı: Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak. Ayrıca Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak

Kimlik Kartı Şartı: Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

Sağlık şartı: Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak.

Vardiya şartı: Ülkenin her yerinde 24 saat esasına göre vardiyalı ve/veya dış mekânda çalışmasına ve seyahat etmesine engel bir durumunun olmamak gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Göç İdaresine koruma ve güvenlik görevlisi alımı başvuruları 21 Haziran 2021 tarihinde başlayacak olup en geç 25 Haziran 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece İçişleri Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerinden Elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

DİĞER GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI İLANLARI BURADA