Emniyet Genel Müdürlüğü Ağustos ayı içerisinde 10 bin Polis Özel Harekat Alımı yapmış ve adayların en az üniversite mezunu olması gerektiğini duyurmuştu. Bu başvuruların sona ermesi ile açıklama yapılmış ve istendiği kadar başvuru sayısının ulaşmadığı duyurulmuştu. Bunun üzerine başvurularda istenen Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı kaldırıldı ve adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtildi. Buna göre bundan sonra ki Emniyet Genel Müdürlüğünün alacağı 10 bin Polis Özel Harekat alımlarında adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girip girmemesine bakılmayacak ve adayın en az lise mezunu olması istenecek.

Tarih Açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin Polis Özel Harekat Alımı yapacağını belirtmiş ve bu konu hakkında yakın zamanda tarihin belli olacağını açıklamıştı. Bugün Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama ile 10 bin Polis Özel Harekat alımının tarihinin açıklandığı öğrenildi.

Yayımlanmış olan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü  Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde yetiştirilmek üzere toplam 10 bin erkek Polis Özel Harekat adayı başvuruları 10 Ekim 2016 tarihinde başlayacak.

Kimler Başvurabilir (Aranan Şartlar)

Yayınlanan duyuruda adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtilirken KPSS şartının olmadığı da duyuruldu. Aynı zamanda adayların 28 yaşından gün almamış olması gerekmekte olup askerliğini de tamamlamış olması gerekiyor. Aranan şartlar hakkında ilerleyen günlerde detaylı resmi bir açıklama yapılacak.
Editör: TE Bilisim