İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Ağustos ayı içerisinde toplam 10 bin Polis Özel Harekat Alımı yapmıştı. Söz konusu alımlar üniversite mezunları adaylar arasında yapıldı. Bu alımların sona ermesi ile bundan sonra ki alımlarda daha çok başvurunun gelmesi için lise mezunu adaylarında başvuru yapabilmesine olanak sağlanacağı duyuruldu. Üstelik Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı da kaldırıldı. Beklenen açıklama sonunda geldi ve Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin Polis Özel Harekat Alımı başvuru tarihlerini açıkladı.

Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğünden yayımlanmış olan bildiriye göre Polis Özel Harekat başvuruları 10 Eim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kimler Başvurabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Askerliğini tamamlamış olmak
28 yaşından gün almamış olmak
Sağlık sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak
FETÖ ile bağlantısı olmamak
NOT: Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı yoktur.

Yukarıda beliritlmiş olan niteliklere uyum sağlayan adaylar 10 bin erkek Polis Özel Harekat alımı için başvuru yapabilecek. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama da askerliğini 3 yıl içerisinde bitirmiş olmak hakkında her hangi bir şart belirtilmezken istenilen belgeler ve şartlar hakkında başvuruya yakın bir tarih kala duyuru yapılacağı belirtildi. İlerleyen haftalarda Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir açıklama yapacak.
Editör: TE Bilisim