Şırnak ve ilçelerine bekçi alım ilanı
T.C İçişleri bakanlığı tarafından verilen ilana göre şırnak valiliğine ve kaymakamlıklarına alınacak çarşı ve mahallesi alımı duyuruldu. Alınacak olan şehir ve ilçe bekçilerinin bilgileri aşağıdaki gibidir;
Alınacak olan şehir ve ilçe bekçileri; ''Hakkari, şırnak, diyarbakır, mardin ve şanlıurfa'da olmak zorunda.''  Şehir ve çarşı bekçileri sözlü ve yazılı sınav ile kontenjan birliğinde açılacaktır. İl merkez ilçesi sınırları içerisinde olan bekçi adayları eğer sınavları geçerse valilikçe ve kaymakamlıkça açıklanan tarihlerde belirtilen bölgelerde bulunmak zorundalar. 
Adaylar ilk önce sözlü sınava tabii tutulacaklar ve eğer bu sınavı geçerlerse yazılı sınava girecekler. Yapılan sınavlardan sonra asil ve yedek aday listesi hazırlanacak ve tüm sınav adaylarına duyurulacaktır. Bu sınavlara girecek olan adaylara tüm duyurular Valiliğin ve kaymakamlığın internet sitesi üzerinden duyurulacaktır. Bu iş ilanı için başvurularınızı takip etmek için Valiliğin ve kaymakamlığın internet sitesini takip etmek zorundasınız.
Adaylardan 2. şartlarda aranacak şartlar şu şekilde; 
- T.C vatandaşı olmak zorundasınız.
- İlkokulu tamamiyle bitirmiş olmanız zorunludur.
- 30 yaşından daha büyük bir yaşta olmamanız gerekir.
- Ağır hapis almış olmamanız gerekir.

Yukarıda yazdığımız gibi şehir ve ilçelere bekçi alımı yapılacaktır. Şırnak, diyarbakır ve diğer iller için bekçiler alınacak olup aynı zamanda bu iş ilanı için başvuru yapmak isterseniz Valiliğin ve kaymakamlığın internet sitesine bakabilirsiniz. Gerekli duyurulara ve daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Şırnak ve ilçelerine bekçi alım ilanıın tam metni için buraya tıklayınız.
Hakkari il emniyet müdürlüğünce verilmiş olan yeni iş ilanına göre merkez birimlerde görevlendirilmek üzere 55 adet yeni bekçi alımı yapılacak. Bunun haricinde Şemdinli ilçe müdürlüğüne, çukurca emniyet müdürlüğüne istihdam edilmek üzere toplamda 224 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacaktır. İşte bu iş ilanı hakkında detaylı olarak bilgiler! Eğer bu iş ilanına başvuru yapmak isterseniz aşağıda yer alan şartları kabul etmeniz gerekir.
Kesinlikle Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekir. İlkokulu bitirmiş olmanız gerekir ve askerliğini yapmış olmanız aynı zamanda 30 yaşından daha yukarı bir yaşta olmamanız gerekir. Hiç bir şekilde bir hastalığınız veya göreve engel olabilecek bir engeliniz bulunmaması gerekir. Sağlık kurallarından alınma raporunuz olması gerekir. Ağır hapis veya 6 aydan daha fazla hapis cezası almış olmamanız gerekir.  Türk toplumlarına herhangi bir şekilde kötü şöhretle tanınmamanız gerekir.
Yukarıda denildiği kısaca bu bilgilere göre şehir bekçesi ve mahalle bekçisi alınacaktır. Bu iş ilanına başvuru yapmanız için Hakkari il emniyet müdürlüğünün ve diğer ilçelerin emniyet müdürlüğünün internet sitesine bakabilirsiniz. İsterseniz emniyet müdürlüklerine giderek daha fazla bilgi alabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz. Yukarıda denildiği gibi tüm kuralları yerine getirmeniz gerekir ve sağlık raporunuzun bulunmaması gerekir. Hakkari Bekçi Alım İlanının tam metni için buraya tıklayınız.
Editör: TE Bilisim