Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için ilan yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere fakrlı şehirlerde olmak üzre 127 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak. Başvuruların geçtiğimiz günlerde başlamasından sonra hala devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında 4/B sözleşmeli olarak herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın KPSS sıralamasına göre Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde İlgili ilan ile alım yapılacak şehir ve mezuniyete göre kontenjan sayısı hakkında bilgi vereceğiz.

Mezuniyete Göre ve Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Lise Mezunu: 35 Erkek Güvenlik Görevlisi alınacak.

Lise Mezunu Alım Yapılacak İller: Artvin 1, Bilecik 1, Bursa 1, Çorum 1, Denizli 1, Diyarbakır 1, Edirne 1, Erzurum 3, Giresun 1, Gümüşhane 1, Hakkâri 2, Isparta 2, Kars 2, Kastamonu 2, Kayseri 1, Konya 1, Mardin 2, Mersin 1, Sakarya 1, Sivas 1, Şanlıurfa 2, Tokat 1, Van 2, Yozgat 2, Zonguldak 1

Ön Lisans Mezunu: 28 Erkek Taşra Teşkilatı, 49 Erkek İstanbul Teşkilatı, 15 Kadın İstanbul teşkilatı. Bu kapsamda Bakanlık Merkez Teşkilatı İstanbul'da 64 Güvenlik Görevlisi Alacak.

Ön Lisans Mezunu Taşra Teşkilatı Alım Yapılacak İller: Ankara 4, Bilecik 1, Bursa 1, Çankırı 2, Çorum 1, Denizli 1, Edirne 1, Erzurum 2, Giresun 1, Eskişehir 1, Gaziantep 1, İzmir 3, Kırklareli 2, Konya 1, Mersin 1, Sakarya 1, Sivas 1, Tekirdağ 1, Tokat 1, Yalova 1

Genel Başvuru Şartları Nedir?

Bakanlık yukarıdaki illerde olmak üzere Türkiye Geneli farklı Şehirlerde kamu personeli alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu bağlamda,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığına 127 Güvenlik görevlisi alımı için adaylardan özel ortak olarak, 35 yaşını tamamlamamış olmak, En az fiilen 6 ay koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belgelemek, Son başvuru tarihi itibarıyla silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak şartları aranacak. Ayrıca KPSS ve Boy şartlarıda öyledir:

KPSS En Az 55 Puan Almış Olmak Şart!

4/B Mülakat olmaksızın yapılacak Güvenlik Görevlisi alımları için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 puan türünden en az 55 puan almış olmak gereklidir.

Boy Şartına Dikkat!

Kadın Erkek adaylar için Boy şartı aranacak. Bu bağlamda, Kadınlarda 160 cm ve Erkeklerde 170 cm boyundan kısa boylu olmamak gerekir. Ayrıca boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 den fazla, 13 den az olmaması gerekmektedir, (Örneğin boy uzunluğu 170 cm ise kilosu en fazla 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)

Başvurular Devam Ediyor!

Bakanlık güvenlik görevlisi alımı başvuruları sadece Online olarak yapılacak. 11 Nisan 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 25 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını Kariyer adresi üzerinden aşağıdaki bağlantıdan gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ADRESİ: https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim