Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlı İŞKUR e-şube Portalı üzerinden açıklanan farklı kamu kurumlarına memur personel ve işçi alımı ilanlarını aktarmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda yeni açıklanan  alım ilanlarından bazıları lise mezunu olma şartı istemektedir. Özellikle silahlı ya da Silahsız özel güvenlik sertifikası kimliğine sahip adaylara yönelik olarak 5 farklı kamu Üniversitesi koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapacak.

Bu alımlarda Hangi kurumlar ilan açıkladı; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi.

Osmangazi Üniversitesi'nin güvenlik görevlisi alımlarında 18 yaşını doldurmuş ve 27 yaş arasında olmaları gerekmektedir. Fiziki şartlarda ise boy ile kilo endeksinin 13  aralığında olması gerekmektedir. Adayların kol, el, yüz, boyun bölgelerinde dövme bulunmaması, sağlık şartlarının hastaneden alacakları heyet raporu ile bedeni bir sağlık engelli kronik rahatsızlığı ve sorunun bulmaması istenecektir. Alkol uyuşturucu ve uyarıcı madde nedeniyle herhangi bir tedavi görmüş ya da görüyor olmamak, 5188 sayılı özel güvenlik eğitimi kanunu kapsamında silahlı ya da Silahsız kimlik belgesine sahip olarak bu sınavlardan başarı ile tamamlamış ve en az 50 puan almış istenmektedir. Daha önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde koruma güvenlik Amirliği birimine çalışmakta iken işten çıkarılmamış olması istenmektedir. Adayların Vardiyalı çalışma esaslarına uyumlu olmaları gerekmektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi özel güvenlik görevlisi alımlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olmalı en çok önlisans mezun olmadı istenmektedir yaş aralığında 18 ve 35 yaş arasında olmak silahlı ya da silahsız güvenlik sertifikasına sahip olmak. Kadın adaylar için ve erkek adaylar için gerekli fiziki şartları taşımaları, daha önce tecrübe şartlarından en az 2 yıl güvenlik görevlisi olarak görev yapmış olmak istemektedir. Adaylar kura ile belirlenecektir.

Fırat Üniversitesi alımlarında ise adayların en az orta öğretim mezunu olmaları, erkekler için 178 santim kadınlar için 167 santimden uzun boylu olmaları daha önce aldıkları özel güvenlik sertifikasının 4 ay süre geçerliğinin bulması, 24 Haziran 2020 tarihinde yapılacak kura töreni de isimlerini çıkmaları istenmektedir.

Necmettin Erbakan döner sermaye işletme müdürlüğünün 20 kişilik alımında ise tecrübe şartında 3 yıl boyunca güvenlik görevlisi olarak çalışmak ve bunu SGK belgesi ile belgelendirmek, ikametgah şartlarında Konya genelinde ikamet istenmektedir. Adaylara yapılacak kurallar YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörlüğünün açıkladığı güvenlik görevlisi alımlarında 6 farklı ilan açıklanmıştır Bu ilanları eğitim düzeyine göre lise Önlisans ve lisans düzeyi gibi başvuru şartı değişmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular nasıl yapılacak? Adayların ilgili ilanları başvurularını yapabilmeleri için çalışma Bakanlığı'na İŞKUR e-şube portalına giriş yapmaları ve bu portal üzerinden başvurularını online olarak tamamlamaları ya da ALO 170 hattını arayarak gerekli ilan detaylarındaki açıklamalar ve göre başvurularını tamamlamaları istenmektedir.