Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamasında lise ve üniversite mezunu 3 bin Astsubay ile 500 Subay alımının gerçekleştirileceğini duyurarak askeri personel olmak isteyenlere müjdeli haberi vermişti. Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin boşalttığı yeri doldurmak için alınacak olan bu adaylar 1 Ocak 2017 tarihi ile eğitime alınacak ve eğitimlerinin ardından askeri personel olarak görevlerine başlayacaktı.

Süleyman Soylu'dan Açıklama Bekleniyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevi devralması ile bu konu hakkında açıklama yapması bekleniyor. Araya Kurban Bayramı tatilinin girmesi ile sürecin biraz uzadığı düşünülse de önümüzde ki haftalar içerisinde mutlaka yazılı ya da sözlü açıklamanın yapılması beklenmektedir.

Söz konusu alınacak olan 3 bin Astsubay ve 500 Subayın Milli Savunma üniversitesine veya Jandarma ile Sahil Güvenlik Akademisine alınacağı bilinmektedir. Bu adaylar 1 Ocak 2017'den itibaren eğitim görecek ve eğitimini başarı ile tamamlayanlar askeri personel olarak görevlerine başlayacaktır.

Şu an için başvuru tarihlerinin ne zaman olduğu, ne zaman alımların yapılacağı ve kimlerin bu ilana başvurabileceği bilinmemektedir. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu konu hakkında açıklama yapmasının ardından resmi bildirinin yayımlanması ve bu bildiri aracılığı ile tüm detayların kamuoyuna aktarılması beklenmektedir. İlerleyen haftalarda gelişmenin olması ile sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim