Türkiye'nin 81 il ve 900 ilçe genelindeki en çok ihtiyaç bulunan karoların başında özel güvenlik görevlisi alımları gelmektedir. Buna göre Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Birliği olan GÜSOD Başkanı Levent Güler önemli açıklamalar yapmıştı.

Özel Güvenlik Görevlisi ÖGG kadrolarındaki personel alım ilanları için GÜSOD Başkanı Levent Güler açıklamalarında, 28 bin güvenlikçi alımı gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu alımlarda özel güvenlik sertifikası istenilecektir (silahlı veya silahsız) Buna göre ÖGG başvuru şartı neler? ÖGG alımlarına nasıl başvuru yapılır?

"ÇALIŞACAK ELEMAN BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

GÜSOD Başkanı Güler yaptığı açıklamalarda; Özel güvenlik sektöründe yaklaşık 300 bin kişi çalıştığını ifade etti. Açıklamasında "Bu yıl yaklaşık 25 bin kişilik istihdam yarattık, 2020 yılında yaklaşık 28 bin kişilik daha yeni istihdam yaratmayı hedefliyoruz. O yüzden şartlarımız pek çok sektöre göre iyi olmasına rağmen çalıştıracak eleman bulmakta zorlanıyoruz." dedi.

ÖGG ALIMI SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 Yılında yapılacak olan özel güvenlik temek eğitim yenileme eğitimleri için tarihler belli oldu. Buna göre 86. temel eğitimi ile 3 Ocak tarihinde tamamlanacak olan eğitimler için 9 Şubat tarihinde sınav yapılacak. 28 Şubat tarihinde tamamlanacak olan yenileme eğitimleri ve temel eğitimlerinin sınav tarihi ise 5 Nisan olarak açıklandı. Bu bağlamda başvurular ne zaman yapılacak. Başvurular özel firmalar çok sayıda iş ilanları açıklamaktadır. tüm bu ilanlara kariyer portalları üzerinden ve İŞKUR üzerinden erişebilirsiniz.

Özel güvenlik sertifasına sahip olmak için yapılacak eğitimleri tamamlamak ve ardından sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir. Başvuru şartları ise şu şekilde;

ÖGG BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmak yaş şartında silahlı güvenlik için 21 yaşını doldurmak, silahsız güvenlik görevlisi için ise 18 yaşını tamamlak gerekmektedir. Diğer yandan en az lise mezunu olmak istenilmektedir. Silah taşımasına engel herhangi bir durumun olmaması gerekmektedir. Adayların kamu haklarından yasaklı olmaması istenilen diğer şartlar arasında yer almaktadır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim