Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete kararı ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımında değişiklik yapıldı. Buna göre 2020 yılına da yaklaşırken yeni alım şartlarında hangi değişikliklerin yapıldığı, adayların en çok merak ettiği konuların başında yer aldı. Haberimizin devamında Resmi Gazete’de yer alan değişiklikler ve 2020 yılında yapılması planlanan bekçilik alımına ilişkin detaylar yer almaktadır.

Değişiklik Hangi Maddelerde Oldu?

İlgili değişikliğin detayları için: https://www.isinolsa.com/egm-alimlari/pa-polis-ve-bekci-alimi-degisikligi-icin-duyuru-yapti-pomem-h29101.html

Kadın Bekçi Alımı Olacak Mı?

İlgili değişikliğin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından madde değişikliğini Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da duyuru olarak yayınlamış olup bu duyuruda bekçilik başvuru sırasında istenen evraklarda kadın bekçi detayı da gözlerden kaçmadı. Buna göre “Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğinin bulunmadığını gösterir belge" istenmekte olup ilgili belgeye göre kadın adaylar için de başvurunun önü açılmış olabilir.

Açıklama Yapıldı

Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Murat Biber de Türkiye'de destekleyici polisliğin işleyişi ve yasal yapısı hakkında bilgi vererek, "Çarşı ve mahalle bekçileri emniyet teşkilatımız bünyesinde görev yapar, özellikle geceleri yaya devriye olarak görevlerini ifa eder. Suçun önlenmesi, meydana gelen suçun şüphelilerinin etkin şekilde yakalanması ve sorumluluk alanına giren bölgelerde asayişin düzenli bir şekilde sağlanması için görev yapar” şeklinde görev tanımını ifade etti.

Biber ayrıca"Halen ülkemizde 21 bin 241 erkek, 70'i kadın olmak üzere 21 bin 311 çarşı ve mahalle bekçisi görev yapmaktadır” ifadesi ile bekçi alımının devam edeceğine dair sinyalleri verdi.

Editör: TE Bilisim