Kamuya ve Özele güvenlik görevlisi alımları devam ederken devamlı olarak yeni ilanlarda yayımlanıyor. İşin Olsa ekibi olarak devamlı gündeme getirdiğimiz güvenlik görevlisi alımları için genel bir bilgilendirme yazısı yazmak istedik. Bu haberimizde sizlere Güvenlik Görevlisi alımları hakkında, Şartları hakkında ve başvuruların nasıl yapılacağı hakkında kısa bilgilendirmeler yaparak bu ilanlara başvuru yapmanızı kolaylaştıracağız.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Güvenlik görevlisi alımı için Özel sektöre ve kamuya ilanlar yayımlanıyor. Bu ilanların bir çoğu özel sektör ilanları olması ile birlikte adaylara da sosyal olanaklar sunuluyor. Güvenlik Görevlisi alımı için adayların en çok merak ettiği konulardan biriside alım şartları, Silahlı veya Silahsız olup olmadığı gibi detaylardır. Ayrıca bir çok aday kamuda iş bulma yolunu gözlemektedirler. Ancak Güvenlik Görevlisi alımları genellikle özel sektörde yapılıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Başvuru şartları kamu ve özele değişiklik göstermektedir. Kamuya güvenlik görevlisi alımları için adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olmaları gerekmektedir.

Peki adaylardan aranan genel şartlar nedir?

Adaylardan genel olarak aranan şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya tecilli olup askerlikle bağlantısı bulunmamak, İlköğretim mezunu olmakla birlikte, Lise Ön Lisans veya lisans mezunu olan adaylar, İyi iletişim kurabilmek, Diksiyonu düzgün olmak, Sağlık yönünden görevini yerine getirmesine engel herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak gibi şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

Özel şartlar nedir?

Yukarıdaki niteliklere ek olarak adayların taşımaları gereken özek niteliklerden bazıları da, Yaş, Güvenlik Kimlik kartı, boy gibi özel niteliklerde aranmaktadır. Ayrıca bu ilanlara bayan adaylarında başvuru yapabileceği gibi en az 164 cm boyunda olmak şartına yer verilmiştir. Baylardan ise en az 173 cm boyunda olmak gibi nitelikler aranmakta olup boy şartı firmanın aradığı niteliklere göre farklılık gösterebilmektedir.

Kimlik kartı olarak ise, 5188 sayılı kanuna göre adayların silahlı veya silahsız özel güvenlik kimlik kartına sahip olmaları gereklidir. Bazı firmalar bu yönde kimlik kartı için eğitim imkanı sunsalarda bir çok firma kimlik kartına sahip adayları bünyesinde barındırmak istiyor.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ İÇİN GÖREVLERİ NEDİR?

Güvenlik görevlisi personeli olarak göreve başlayacak adayların iş tanımı şöyledir. Firmanın personel ve ziyaretçi giriş çıkışlarını takip etmek, gelen ziyaretçilere danışmanlık yapabilecek olmak, personel Giriş çıkışını kontrol edecek olmak, Araç, malzeme ve Ziyaretçi kayıtlarını tutmak ve en önemlisi ortamın güvenliğini sağlamaktır.

SOSYAL OLANAKLAR:

Bir çok kişinin belkide merak ettiği konulardan olan sosyal olanaklar aslında firmaya göre çeşitlilik gösteriyor. Ancak genel olarak bir çok firmanın sağladığı, Sosya Güvence ( SGK ), Yol, Yemek, Asgrari ücret veya görevine göre dolgun maaş ve bazen ikramiye gibi sosyal olanaklar adaylara sunuluyor.

İŞKUR ÜZERİNDE BİNLERCE İLAN BULUNUYOR!

Türkiye İş Kurumu üzerinden de güvenlik görevlisi alımları yapılmaktadır. Bu yönde İŞKUR üzerinde her gün yeni ilanlar yayımlanarak binlerce kişi bu ilanlara başvuru yapabilmektedirler. İŞKUR üzerinde bulunan ilanlara göre pozisyon dağılımı şöyledir: Güvenlik Görevlisi, Silahlı veya Silahsız Güvenlik Görevlisi, Güvenlik Amiri/ Sorumlusudur. Adaylar İŞKUR üzerinde yayımlanan ilanlara başvuru yapabilmeleri için İŞKUR kayıt bilgileri ile giriş yaparak başvuru yapabilirler.

ÖZEL ALANLARDAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARI:

İŞKUR üzerinden olduğu gibi bir çok imkanlar ile güvenlik görevlisi başvurusu yapılabilir. Bu yönde sizlere aşağıda başvuru yapabileceğiniz bağlantıları sizlerle paylaşacak ve ilanlara başvuru yapmanızı sağlayacağız. Bazı Kariyer siteleri üzerinden bu ilanlara başvuru yapmak mümkündür. Ancak öncelikle CV ( Özgeçmiş ) oluşturmanız ve belirtilen nitelikleri taşıdığınızı kanıtlamanız gereklidir.

BAŞVURU YAPABİLECEĞİNİZ BAZI ALANLAR:

İŞKUR Güvenlik Görevlisi alımlarına başvuru için : https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048

Kariyer Siteleri üzerinden başvuru için:

  • https://www.kariyer.net/is-ilanlari/guvenlik+gorevlisi
  • https://www.secretcv.com/is-ilanlari/guvenlik-gorevlisi-is-ilanlari
  • https://www.yenibiris.com/ozel-guvenlik-gorevlisi-is-ilanlari

Yukarıdaki ilanlara ulaşmak için bu bağlantıları kopyalayabilir ve tarayıcınıza yapıştırarak bu ilanlara başvuru yapabilirsiniz.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim